GORAN ŠEBELIĆ/CROPIX
VAŽNA ODLUKA

Privremeni sportski direktor Dinama bio je u stožeru Cice Kranjčara, a doveo ga je Dario Šimić

Marko Marić bio je daroviti nogometaš, a uz maksimirski klub vezan je i obiteljskom crtom
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 18. ožujak 2024. 21:28

Na inauguracijskoj sjednici Dinamova Izvršnog odbora nakon imenovanja Velimira Zajeca za predsjednika kluba donesena je jedna vrlo važna odluka; Modri su napokon dobili sportskog direktora, točnije vršitelja te dužnosti (v.d.)!

Nevjerojatno zvuči podatak da jedan klub koji redovito igra europska natjecanja gotovo punih godinu dana nije imao sportskog direktora, odnosno da ta funkcija uopće nije postojala, ali eto - i to se očito može dogoditi. Ante Čačić formalno je bio zadnji Dinamov sportski direktor, prije novoizabranog Marka Marića, koji u novu ulogu ulazi kao potpuni anonimac široj publici.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX

Tko je Mirko Marić, novoizabrani sportski direktor Dinama?

Riječ je o nekad darovitom nogometašu koji je prošao kompletnu maksimirsku školu, došao i do prve momčadi, ali seniorsku karijeru prikočile su mu brojne ozljede. Dinamo ga je na svojim stranicama opisao kao čovjeka koji je usprkos ozljedama "uspio steći iskustvo igranja u različitom okruženju, od HNL-a, preko Grčke, Francuske i SAD-a te svojom susretljivošću stvarao važne kontakte koji mu danas znatno pomažu u brojnim izazovima".

Marić je uz Dinamo vezan i obiteljskom crtom, njegov otac Zvonko bivši je vratar i član proslavljene generacije Modrih koja je 1982. osvojila naslov prvaka Jugoslavije. Marko je, s druge strane, bio daleko od vratnica, igrao je u veznom redu, a nakon igračke karijere neko je vrijeme bio i član Dinamova stručnog stožera pod vodstvo Cice Kranjčara, s čijim ga sinom Nikom veže i kumstvo. U Dinamu je bio pomoćni i Mariju Cvitanoviću te njegovu nasljedniku Nikoli Jurčeviću.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

U "ovaj" Dinamo doveo ga je Dario Šimić, konkretno na mjesto voditelja razvoja mlađih uzrasta kluba, a uz to je i skautirao igrače za prvu momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. ožujak 2024 21:52