DAMIR KRAJAC Cropix
INTERVJU

Petar Bočkaj: ‘Čačić je donosio čudne odluke koje si nisam mogao objasniti. Ovo što govorim nisam izmislio‘

"Od igrača koji je bio dio udarnog sastava Dinama, preko noći sam nestao"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2023. 08:20

Na utakmici protiv Šibenika Petar Bočkaj ušao je na poziciju lijevog bočnog umjesto Roberta Ljubičića i u kratkom vremenu zabio pogodak. Majstorski se ubacio u šesnaesterac, majstorski poentirao. Pitamo ga jučer je li ga taj pogodak vratio u život, koliko mu znači?

- Taj pogodak mi znači više nego što bi bilo tko mogao zamisliti. Posljednjih mjeseci sam bio u situaciji u kojoj nisam dobivao prilike, u kojoj nisam dobivao minute. Jako, baš sam jako sretan zbog tog pogotka i mislim da će sada biti više minuta za mene, više - svega - kazao nam je uvodu Bočkaj.

Baš je bilo vidljivo kako emotivno proslavlja taj pogodak Šibeniku. Nije mu bilo bitno što ga je postigao kad je već sve bilo odlučeno, što je zabio za 4:0....

- Ma, taj pogodak mi je izgledao kao da sam ga zabio u finalu Lige prvaka! Doslovno tako. Moju beskrajnu sreću su svi mogli vidjeti, svi su znali koliko mi je bio bitan taj ulazaka lopte i mrežu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kad je došao Igor Bišćan za trenera Dinama, na prvih pet utakmica Bočkaja nije bilo nigdje, nije dobio niti minute. Prvi put je zaigrao petnaestak minuta u Osijeku, a onda više minuta protiv društva iz Krešimirovog grada. Bišćan nam je otkrio na jednoj press konferenciji kako mu je Petar u iskrenom razgovoru kazao kako nije spreman za igru. Pa, malo je igrača koji bi imali tako iskren, pošten stav.

- Kad je došao Igor Bišćan, pričali smo. U tom razgovoru nije bilo laganja, tajni... Priča je bila iskrena. Trener mi je kazao svoje mišljenje, ja njemu svoje. Na kraju meni preostaje samo raditi i vratiti se u formu. Jer nisam uopće igrao. Nisam bio spreman za podražaj utakmice jer nisam bio dio momčadi koja je igrala utakmice. Radio sam na treninzima, ali ne mogu se mjeriti treninzi s igranjem utakmica. Nisam niti sad spreman za svih 90 minuta, da cijelo vrijeme jurim gore-dolje. To je logično, jer niti jedan trening ne može zamijeniti utakmicu.

Na kojoj se poziciji vidite?

- Ne znam. Trenutačno mi je bitno samo igrati, skupiti što više minuta do konca sezone u ova dva posljednja kola. Važno jest da kad dobijem priliku ponudim svoj maksimum, nema veze bilo to na poziciji beka ili na krilu. Trener me više vidi prema naprijed. Ja sam bio mišljenja da je možda bolje za mene igrati ne beku, ali uvijek sam volio igrati prema naprijed. I da, puno lakše je igrati prema naprijed. Kad bih sad birao, ne znam što bih izabrao. Zapravo znam, izabrao bih što više minuta.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Bišćan vam je rekao da računa na vas?

- Da, tako je. I o tome smo pričali. Rekao mi je da definitivno računa na mene. Samo da se stvori situacija da dobijem šansu. I dobio sam šansu, protiv Osijeka nešto manju, protiv Šibenika veću. U tim minutama držim da sam dao svoj trenutačni maksimum.

Pero ‘bombardero‘, kako ga volimo nazivati, stigao je u Maksimir zapravo kao skupi igrač, za kojeg je plaćeno 2,2 milijuna eura. Bio je to ‘debeli‘ transfer, u to vrijeme podosta spektakularan. Od njega se puno očekivalo, iz Osijeka je stigao kao igrač koji će u Dinamu napraviti velike stvari. Međutim, niti približno nije krenulo prema očekivanjima.

Jeste li zbog toga ljuti na bivšeg trenera Antu Čačića koji vam je oduzeo priliku za dokazivanjem u plavom klubu?

- Naravno da sam bio ljut na bivšeg trenera Antu Čačića! Kad je došao za trenera, igrao sam sve utakmice 90 minuta. Bio sam u momčadi koja je osvojila prvenstvo, dobro sam igrao, na koncu prošle sezone protiv Šibenika u utakmici u kojoj smo osvojili titulu zabio sam drugi pogodak koji je osigurao prvenstvo. U utakmici prije asistirao sam protiv Osijeka... Nije bilo nikakvih naznaka da me ove sezone neće biti na mapi. A zamislite, već na pripremama sam znao da neću biti u prvih jedanaest. Dakle, od igrača koji je bio dio udarnog sastava, preko noći sam nestao. Bio sam ljut i razočaran, jer nije bilo nikakvog konkretnog razloga. Nisam dobio objašnjenje zašto je to tako.

image
LUKA STANZL/PIXSELL Pixsell

Zar Ante Čačić nije s vama razgovarao na tu temu?

- Igor Bišćan je sa mnom prvi dan razgovarao više nego što je Čačić razgovarao u godinu dana! Donesene su neke čudne odluke za koje zaista nisam nalazio razloge ili objašnjenje. Nije bilo samo čudno za mene, već za sve. Sve što govorim nisam izmislio, tako je jednostavno bilo. Na kraju sam se morao pomiriti s tim da me Čačić ne vidi.

Sad očito nakon razgovora s trenerom Bišćanom i nakon što ste dobili priliku na zadnje dvije utakmice, s optimizmom gledate na sljedeću sezonu?

- Naravno. Uvijek sam bio optimist. Nadam se boljem sljedeće sezone.

Vi ste uz Josipa Drmića bili igrač koji je svojim pogotkom donio Dinamu Ligu prvaka prošle sezone protiv Bodo/Glimta. Nada li se da će Modri i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka?

- Taj pogodak protiv Bodo/Glimta mi je jedan od dražih pogodaka u karijeri. Bio je toliko bitan za Dinamo, nema veze što je bio za dva razlike, što sam ga postigao nakon Drmića. Jer taj pogodak je bio potvrda Lige prvaka, baš kao što je pogodak u Šibeniku prošle sezone bio potvrda naslova prvaka. Naravno da i sljedeće sezone želimo biti dio Lige prvaka. Osvojili smo prvenstvo, imamo opet priliku biti među najvećim svjetskim klubovima. Dati ćemo maksimum da napravimo dobre i velike stvari - zaključio je Bočkaj

Igor Bišćan ga je ohrabrio, dao mu je povjerenje i priliku, sad je sve na njemu sljedeće sezone. Ima i veliku podršku Dinamovih navijača koji ga vole, to se vidjelo i kad je ulazio u igru protiv Šibenika, s tribina se čulo; ‘Pero, Pero...‘. I nije bilo prvi put.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:04