NIKSA STIPANICEV Cropix
REDIZAJN MOMČADI

Ovo su moguća Dinamova pojačanja, sprema se uzbudljiv mercato: Pet imena odskače, stiže nekoliko stranaca?!

Upravi je primarni zadatak da momčad bude kompetitivna u europskim natjecanjima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. travanj 2023. 07:54

Dinamova četveročlana Uprava na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras radi punom parom, mnogi poslovi su pred njima, a javnosti su, naravno, najzanimljivije priče oko budućih Dinamovih pojačanja, koja bi trebala ovog nadolazećeg ljetnog mercata osvanuti u Maksimiru. Imena koje su dovode u “ljetnu vezu” s Dinamom već su poznata (Frigan, Vipotnik, Kačavenda, Stojković), nisu nepoznanica. Tu je, kako smo jučer objavili, i Mislav Oršić. Ali, prava komunikacija tek starta, bilo je dosta turbulentnog posla u posljednje vrijeme, počevši od smjene Ante Čačića do imenovanja novog trenera Igora Bišćana. Sad kad se taj najvažniji događaj dolaskom Bišćana dogodio, može se početi razgovarati o ljetnom mercatu. Jer, naravno, u plavu svlačionicu neće stići nitko koga ne želi trener. Dakako, Bišćan i Uprava bit će u stalnom kontaktu, dogovarati buduće poteze.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamo svakako želi dovesti pojačanja, ali i neke prinove koje se u prvom trenutku neće definirati kao pojačanja, ali će imati perspektivu u budućnosti. Međutim, nemojmo se zavaravati, glavna priča kao i uvijek u takvim poslovima bit će financijska moć kluba. Maksimirsko društvo sigurno neće posegnuti u blagajnu na način da se ugrozi financijska stabilnost kluba. I nisu samo ovi igrači koji su u najviše u opticaju na radaru modrog kluba.

Ima ih podosta, lista je povelika, na kraju će se donijeti adekvatna odluka. I da, postoje i neke dosta jake naznake da će Dinamo pokušati dovesti i neke strane igrače, a ne radi se samo o Slovencu Vipotniku. Konačnu riječ imat će klupska Uprava jer to jednostavno i mora biti tako. Ona donosi odluku jer ona otvara blagajnu. Možda u konačnici i Dinamovi navijači ne trebaju očekivati čuda, ova nova Uprava bit će jako oprezna kad se radi o investiranju, neće obećavati brda i doline, izazivati nekakvu euforiju modrih poklonika.

Zasad, nakon potpisa produljenja ugovora Stefana Ristovskog i Darija Špikića, u fokusu je produljenje ugovora s Dominikom Livakovićem i Brunom Petkovićem, kako bi klub bio u što boljoj poziciji kod starta ljetnog mercata jer se predmnijeva da bi obojica mogli dobiti konkretne službene ponude za transfer.

Isto tako, uskoro bi trebalo biti riješeno i potpisivanje “podebljanog” ugovora s Martinom Baturinom. Uglavnom, nakon tihog zimskog prijelaznog roka, ljetni bi mogao biti jedan od najuzbudljivijih posljednjih godina, ali u okviru, kad su dolasci u pitanju, Dinamovih mogućnosti. Ono što si je Uprava sama zadala kao primarni zadatak jest da momčad bude kompetitivna u europskim natjecanjima iduće sezone, da ponovno pokuša dohvatiti Ligu prvaka. Naravno, ako osvoji prvenstvo, a nije daleko od tog cilja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 20:46