VLADO KOS Cropix
MODRA PITANJA

Osijek pratio s tribine, a u Rijeku nije ni putovao: Hoće li se Dinamo sa svojom zvijezdom rastati već na zimu?

Ostaje za vidjeti hoće li i koliko prilika dobiti u preostalih pet prosinačkih utakmica
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. studeni 2023. 10:10

Drugu utakmicu uzastopno Dinamov napadač Josip Drmić nije bio ni na klupi. Nakon što nije putovao na okršaj s Rijekom, trener Sergej Jakirović poslao ga je na tribinu i uoči dvoboja s Osijekom. Pa je među pričuvama bio već pomalo zaboravljeni napadač Deni Jurić, koji je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrao prije osam mjeseci na Maksimiru. Ali, u dresu Rijeke, zamijenio je tada Frigana u 86. minuti, bio je to, podsjetimo, Ademijev oproštaj od Dinama. Posljednju službenu natjecateljsku utakmicu za Dinamo odradio je 20. ožujka 2022. kod trenera Željka Kopića, u 1:0 pobjedi nad Slavenom Belupom u Koprivnici, u prvoj minuti nadoknade zamijenio je Brunu Petkovića...

I vratio se Jurić u Maksimir, dočekao je i Ademijev povratak, pa je odjednom dobio i minutažu protiv Osijeka, u 87. minuti zamijenio je Baturinu. Zanimljivo, kad je Jurić ulazio u igru, nastala je konsternacija u novinarskoj loži, jer njegovo ime nije bilo ispisano u zapisniku koji je podijeljen novinarima. No, stigla je informacija da je službeni zapisnik u posljednji trenutak promijenjen i Jurić je bio prijavljen za utakmicu, ali taj pravi zapisnik nije bio isprintan i naknadno podijeljen.

Uglavnom, čak je i Jurić dobio priliku ispred Drmića, koji je, dodajmo i to, tijekom prvenstvene stanke postigao tri pogotka na prijateljskoj utakmici u Babinoj Gredi. Upitali smo stoga Jakirovića je li Drmić otpisan, očito mu nije "leglo" to pitanje, ovako je najprije odgovorio:

image
RANKO SUVAR Cropix

- Tko se god ne "skine" taj je otpisan...

Hm, nije baš tako. Ali, znamo li da je Drmić ionako minutažu dobivao na kapaljku, te da je drugu utakmicu zaredom bio na tribini (a Kulenović je bio suspendiran protiv Osijeka zbog žutih kartona), logičan je upit bliži li se Dinamov rastanak s Drmićem već na zimu (bogati mu ugovor traje do ljeta). Jakirović je potom dodao:

- Ne, nije Drmić otpisan. Odlučio sam se ovaj put za Petkovića, Emrelija i Jurića. Drmić mora malo pričekati svoju priliku - rekao je Dinamov strateg, a vidjet ćemo hoće li i koliko prilika dobiti u preostalih pet prosinačkih utakmica.

Vratar Danijel Zagorac bio je do "kiksa" uvjerljivo najbolji Dinamov igrač, obranio je tri teške lopte, čuvao je prednost Plavih. No, nepotrebnim je istrčavanjem skrivio pogodak za izjednačenje gostiju i opet su se odškrinula vrata pitanjima o Dinamovu prvom vrataru, odnosno je li sad uzdrmana njegova pozicija. Ovaj je put Jakirović bio decidiran:

- Ne, Zagorac ostaje prvi vratar, iako moram pohvaliti Nevistića da na treninzima dobro radi. Dogode se takve pogreške, to je vratarska sudbina. Branio je odlično do te situacije u kojoj nije trebao istrčati izvan svog kaznenog prostora. Pozicija mu nije uzdrmana, ostaje naša "jedinica" - rekao je Jakirović, demantiravši na kraju neke napise o možebitnom dolasku rumunjskog reprezentativnog vratara Moldovana (25) iz bukureštanskog Rapida:

- Netko je napisao da dovodimo rumunjskog golmana, a nikad nisam čuo za čovjeka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:38