DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Loveday/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
DINAMO ŽELI PRODATI, ALI...

Oršić želi transfer, ali zar će najbolji dinamovac u engleski ‘Dragovoljac‘? Evo gdje je zapeo veliki posao...

Bi li to bio potez pobjednika i prvaka, prodati najboljeg igrača par dana prije derbija?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2022. 23:29

Ide li Mislav Oršić u Burnley? Dobili smo takvih i sličnih poruka zadnja dva dana, teško ih izbrojati, od navijača, trenera, igrača... Što ćemo ako on ode? Dolazi li tko? Ako vam kažemo da su slična pitanja zadnjih dana postavljena i na svim razinama u Dinamu, u samom klubu.

Ovo su činjenice: ponuda je solidna, tih 8.5, s bonusima i oko 10 milijuna eura, teško će Dinamo za svoju legendu, a Oršić to već jest, dobiti više. Točno je i da on ima skoro 30 godina i da mu je ovo zadnji vlak za transfer u lige Petice. Odnosno u Premiership, koji je iznad svih njegovih želja. Opet, prodati najboljeg igrača samo dva-tri dana prije početka sezone i derbija s Rijekom, bi li to bio potez pobjednika i prvaka? Sve su to dvojbe koje more ljude u Dinamu, ali najveća je jedna; u redu, ako već prodajemo Oršića, ako i on želi ići, mi želimo odmah dovoljno novca da dovedemo adekvatnu zamjenu. E, tu je izgleda zapelo.

Burnley je na začelju Premiershipa, svi mu prognoziraju ispadanje, ali, nogomet je emocija miješana s racionalnošću. I navijači Burnleyja po raznim forumima pišu da bi dovođenje Oršića bila poruka da njihov klub želi ostati u elitnom razredu, dovode igrača koji je zabio hat-trick Tottenhamu, gol West Hamu, kao da dovode Messija. Burnley je četiri boda udaljen od zone spasa, a napadača je prodao konkurentu Newcastleu igrača?

Burnley ne zaostaje puno, samo četiri boda za 16. na ljestvici Norwichem, ali navijači su defetisti, dali bi sve da imaju čovjeka koji je ikad zabio Tottenhamu ili West Hamu, a Oršić je to rješava lakoćom. Gledajući razne forume, komentare, Burnleyejevi navijači žele Oršića!

No, priča nije jednostavna. Ponuda sama po sebi nije loša, ali tih 8.5 milijuna eura, čak i da je 10, je li to u jednoj rati? Oršić bi, recimo, želio ići u Englesku, do ljeta sigurno Premiership, a onda, ha, ovisi o mnogočemu... Dinamo želi novac što prije, da to bude odmah, da Englezi budu džentlmeni, da plate cijeli iznos odmah, da bi oni mogli dovesti pojačanje. I tu se sad bore Dinamo i Burnley. To je jedini front na kojem se mogu naći, jer, nogometno, Dinamo i Burnley inače nemaju nikakvih dodirnih točaka.

Svatko tko prati nogomet i k tome navija za Dinamo, shvatit će Oršića koji želi otići u Premiership, igrat će protiv najboljih momčadi svijeta. Ali, u ovom trenutku, Burnley je Hrvatski dragovoljac Premiershipa! Nažalost, klub iz Sigeta sa svojim ponosnim imenom i svime što je napravio došao je sad do razine da je mjera za propast i neuspjeh,a nije Burnley daleko od toga! Tamo kasne plaće igračima, pa, nije čudno što je napadač otišao i Newsastcle, hoće li to ispoštivati Oršića, ako ispadnu u Championship?

Ako Oršić želi otići, to je njegov izbor, nitko mu neće zamjeriti, zaslužio je i uvijek će ga dočekati pljeskom u Maksimiru, ali nikad ga nitko neće poštivati kao u Dinamu! Da skratimo, Oršićev transfer svima odgovara, ali on je taj koji odlučuje, a problematičan je trenutak u kojem odlazi. Samo nekoliko dana prije utakmice protiv Rijeke, za koju u Maksimimiru misle da je vrlo bitna bitna za nastavak sezone.

Dinamo bi da Burrnley plati sve u manje rata, da Modri mogu odmah mogu kupiti alternativu za Oršića. Ojeda je koštao 5.3 milijuna eura, nije bilo dovoljno, ako Burnley plati sve u odjednom,tada bi Modri uložili veći dio tog novca na pojačanje. Ali, ima li Burnleay toliko novca da isplati odjednom? I da Dinamu pruži mogućnost da dovede pojačanje za koji dan?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:03