MARKO MRKONJIC Cropix
RASTANAK SE PRIMAKAO?

Opasno se zakotrljala priča o odlasku velike zvijezde Dinama, broji li svoje posljednje dane u Maksimiru?

Trenutačno posjeduje otkupnu klauzulu koja iznosi 10 milijuna eura i ako netko to ispoštuje, on je njegov
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. travanj 2023. 07:09

Zapamtite ovog dečka... Zove se Toni Majić. Ima 16 godina, napadač je, klasični centarfor. Danas će po prvi put biti u rosteru prve momčadi, trener Ante Čačić odlučio je tog dečka u sudaru s Goricom staviti na klupu za pričuve. Barem se tako najavljuje.

Majić je član mlade U-17 reprezentacije koju vodi izbornik Robert Jarni i koja se u Norveškoj u Elitnom kolu plasirala za Europsko prvenstvo. Radi se, tako barem kažu stručnjaci, o velikom talentu.

Inače, portali su posljednjih dana bili puni priča o Dominiku Livakoviću, sjajnom vrataru Dinama i Vatrenih, jednom od najboljih vratara na Globusu. Pokazao je Livaković to na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a najnovije sjajno izdanje meštra među vratnicama vidjeli smo u Bursi protiv Turaka. Prvo je izašla priča iz Španjolske da je za njega zainteresiran Villarreal, pa je jučer iz Turske osvanula vijest da ga želi Galatasaray. Nakon predstave u Bursi to i nije neko iznenađenje zar ne?

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Neki već produžili

Službenih ponuda za Livakovića još nema u Maksimiru, ali naši izvori tvrde da je bilo usmenih kontakata. Naravno, usmeni kontakti ne znače ništa, ali s druge strane zorno pokazuju da je priča oko odlaska Livakovića definitivno krenula. Usudili bismo se kazati da je sad zaistapriča oko odlaska Livakovića definitivno krenula.

Inače, kad smo kod Livakovića, s njime se u Maksimiru pregovara oko produženja postojećeg ugovora, koji ima vijek trajanja od lipnja 2024. godine. Iako će po svemu Livaković autorizirati ljetni transfer, logično jest da su u takvim okolnostima potpisuje novi ugovor kako bi klub imao jače adute kod pregovora s budućim kupcem. Livaković posjeduje otkupnu klauzula koja iznosi 10 milijuna eura i ako netko to ispoštuje Livaković je njegov. Inače, trener Čačić je jučer na press-konferenciji u Maksimiru kazao da je to preniska cifra za njegov odlazak. Naravno, ako Livaković potpiše novi ugovor, može se promijeniti i klauzula. Odnosno, može se “podebljati”. Jasno, u tom slučaju se mora “podebljati” i Livijev ugovor.

Nakon što su brzopotezno potpisali nove ugovore Mišić, Perić i Zagorac, malo je stalo s potpisima za produženje ili poboljšanje ugovora. Kad se radi o već spomenutom Livakoviću, te Petkoviću i Ristovskom, kojima ugovori traju do ljeta 2024. godine, te o Špikiću i Baturini koji imaju dugoročne ugovore (Špikić do ljeta 2026. godine, Baturina do ljeta 2027. godine), pregovori su u tijeku. Naravno da se radi o financijskim uvjetima, uvijek je to tako. U prvom planu ovog je trenutka iskusni trojac, Špikić i Baturina imaju postojeće ugovore i tu Dinamo, naravno, ne treba žuriti. Nova Uprava Dinama želi svima poboljšati ugovore, ali ne želi nuditi prevelike cifre. Kako će se stvari odvijati vjerojatno ćemo vrlo brzo saznati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:12