Dinamo je prodao Komnena Andrića za milijun eura

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
EKSKLUZIVNO ZA SN

Omiljeni Modri karijeru nastavlja u Francuskoj: ‘Tužan sam što sam otišao iz Dinama, bilo mi je prekrasno‘

Donedavni napadač hrvatskog prvaka je potpisao trogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Clermontom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2022. 12:24

Komnen Andrić (27) potpisao je trogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Clermontom. Tako će centarfor koji je bio omljen u plavoj svlačionici i u kompletnom Dinamu nastaviti karijeru u Ligi Petice. Pisali smo proteklih dana mnogo o tom nogometašu koji je bio pun energije i motivacije, čovjeku koji je potpuno pozitivan lik i koji je često i kad nije igrao, bio značajan faktor u plavoj momčadi. Razgovarali smo s nekoliko igrača Modrih koji su nam kazali da im je žao što je Andrić otišao, jer je uvijek držao atmosferu i donosio isključivo svijetle tonove u svlačionicu. Trenutačno je u Beogradu, u ponedjeljak se vraća u Francusku. Trebao je otići u Clermont još ove zime, ali nije se dogodilo, ovoga puta jest.

"Nisam otišao u zimu. Clermont se borio za ostanak u ligi, bilo mi je tada riskantno otići. Sad su me opet zvali... U Dinamo je došao Drmić, ostao je Petković, ušao sam u zadnju godinu ugovora i u dogovoru s klubom sam odlučio da je to najbolja opcija za mene", kazao nam je u uvodu Andrić

Kakav je klub taj Clermont, kakvi su mu prvi dojmovi?

"Pa bio sam tamo zapravo samo jedan dan, odmah sam po potpisu ugovora otputovao za Beograd. U Clermontu nema niti jednog igrača s naših prostora. Kad odete u inozemstvo, a nemate nikog s svog govornog područja, malo je drukčije kad se radi o razdoblju adaptacije. Tako da sam otputovao za Beograd obitelji, da malo sredim dojmove. Još je rano pričati o Clermontu, nisam još trenirao s momčadi, ali vjerujem da će sve biti u najboljem redu."

Nego, ima li neke garancije da će dobiti priliku, da će igrati?

"Naravno da nemam nikakve garancije. Ali doveli se me da igram. Svog prvog napadača Mohameda Baya Clermont je prodao Lilleu za 15 milijuna eura. Pa je onda jasno da su me doveli igrati. Uostalom, dobro su me platili, nisu to za njih mali novci. No hoću li igrati naravno da zavisi od mene. Drukčije je igrati u jednoj od Liga Petice nego u HNL-u. Ako budem dobro trenirao i dobro se pokazao, naravno da ću igrati."

Igrati u Ligi Petice sigurno vam je bio nogometni san?

"Jasno jest da je san igrati u Ligi Petice. Makar, iskreno, još uvijek nisam svjestan toga. Još sam pod utiskom odlaska iz Dinama. Meni je u Dinamu bilo predivno, prelijepo. Sad sam u fazi kad sam još uvijek tužan što sam otišao iz Dinama. Vidjet ćemo kako ću se osjećati kad krenu utakmice u francuskom prvenstvu."

Kad govori o Dinamu, onda čujete samo lijepe riječi...

"Ne mogu pričati drukčije kad tako mislim. U plavom domu je bilo krasno, ostaju samo najljepše uspomene. Uvijek bih se rado vratio u Dinamo. I da sam sad ostao u Dinamu, bio bih presretan! Maksimir je bio prekrasna stranica moje karijere koju ću pamtiti dok sam živ. Bilo je to jedno divno putovanje u kojem sam uživao svakog trenutka."

Kako vidi ovaj Dinamo kojeg je ostavio?

"Dinamo je jaka momčad. Vjerujem da će ove sezone opet osvojiti naslov prvaka, a nadam se da će uzeti i dvostruku krunu. Nadam se da će i u Europi dogurati što dalje. Svakako ću biti najveći navijač Dinama", zaključio je Komnen Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:18