AGIF/DDP USA/PROFIMEDIA Agif/Ddp Usa/Profimedia
POD POVEĆALOM

Nesuđeno Dinamovo pojačanje zabija poput Oršića! Nakon protesta zbog Modrih i korone nije očajavao...

Martin Ojeda trebao je biti velika priča Dinamova zimskog prijelaznog roka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. ožujak 2022. 06:09

Modri su sve dogovorili oko transfera Argentinca, on je pristao, čak i inzistirao na dolasku u Zagreb, ucjenjivao klub, nije htio trenirati. Međutim, Godoy Cruz, nakon što je prihvatio ponudu od preko pet milijuna eura, tražio je još (50 posto odštete ima i Racing), sve se zakompliciralo, ugasilo.

Ojeda je nakon protesta, vjenčanja i korone, nevoljko prihvatio ostanak, produljio je ugovor s Godoyem do ljeta 2023., a onda reagirao kao - Mislav Oršić. Nije protestirao na terenu, nije očajavao zbog neostvarenog transfera, nego je dao sve od sebe i u prvih šest utakmica nove sezone argentinske lige zabio je četiri gola.

Od toga tri u zadnje tri utakmice! Iako je samo jednu utakmicu odigrao na poziciji špice, ostalo po krilima, na lijevoj i desnoj strani, Ojeda je u pravoj golgeterskoj formi. Poput Oršića!

Prate li ga u Dinamu? Da, znaju sve o njemu, mogu opisati u detalj svaki pogodak, Ojeda je bio prvi pick prošle zime, ali to što nije došao nije, na kraju, bila Dinamova krivica. Puno je gladnih usta (više nego i u Hrvatskoj) u Argentini, cijene svoj nogomet i igrače iznad svih realnosti tržišta, imaju neobične podjele transfera i tu je Dinamo izišao iz priče.

E sad, hoće li se na ljeto opet uključiti? Prvo, daleko je ljeto, situacija u čitavom svijetu, tako i u nogometu, mijenja se iz dana u dan, moglo bi na tržištu biti puno igrača, Južnoamerikanaca iz Rusije i Ukrajine, a opet, nastavi li Ojeda ovako zabijati, mogao bi i Godoy Cruz dodatno povećati cijenu.

Isto tako, Dinamo sad ima puno igrača, barem na papiru, Ojeda bi sigurno opteretio blagajnu i netko bi morao otići. Ako ništa, ostaje barem utješna nagrada da su u Dinamu dobro ocijenili igrača kojega su htjeli dovesti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 17:56