GORAN MEHKEK Cropix
U RAZGOVORU ZA SN

Nahvalio prvu zvijezdu Dinama, otkrio tajni adut uoči uzvrata, pa poručio: ‘Čuda se u nogometu događaju‘

‘Izvući ćemo se mi iz svega jer nismo tako loša momčad kako rezultati dvaju posljednjih susreta pokazuju‘
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 09:12

Širokobriježanin Stjepan Lončar nije nastupio u rezultatskom slomu njegove nove momčadi Astane u Maksimiru protiv Dinama. Susret je odgledao s klupe, a rasplet događaja na travnjaku uvjetovao je da ga Grigorij Babajan ostavi na klupi do kraja. Bivši vezni igrač Rijeke, a sada nogometaš Ferencvarosa na posudbi u Astani, pred sutrašnji uzvrat govori kako je vidio Dinamovih 4:0 u Maksimiru.

- Teško je bilo što kazati poslije uvjerljivog poraza od Dinama. Dobro smo igrali prvih pola sata utakmice, nismo dopustili Dinamu da se razmaše. I onda smo u 36. minuti primili pogodak kakav smo primili. Vidjeli ste, Petkovićev šut pogodio je Špikića, lopta je promijenila smjer i prevarila Čondrića. Taj za nas nesretni pogodak donio je domaćim igračima dodatno samopouzdanje i Luka Ivanušec iskoristio je sve naše slabosti i zasluženo postao junak utakmice.

Vidjeli smo, Dinamo je nastavio u istom stilu i u subotu u Puli, pobijedio je Istru 3:0 i u dobrom raspoloženju dolazi na gostovanje kod nas - kaže Stjepan Lončar.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Pouzdani veznjak dodaje sljedeće...

- Za razliku od Dinama, koji ulazi u pravu formu, mi smo upali u jednu “sivu zonu”. U subotu smo izgubili prvenstvenu utakmicu i to neočekivano 0:1 od Kizilžara. Igrali smo dobro, stvarali prilike. Bio sam u igri od početka utakmice i dobri smo bili, no nismo terensku premoć okrunili pogotkom, a onda smo u 36. minuti nakon jednog kiksa primili pogodak.

U momčad se uvukao nekakav strah, rezultat se do kraja nije promijenio. Mi smo svoje prilike propustili, a suparnik je praktično iz jedine prigode na utakmici došao do pobjede. Nogomet je takav, ali proći će to, iako smo se doveli u nezgodnu situaciju. Ordabasi nam sada bježi tri boda, na prvom je mjestu i ima utakmicu manje. Izvući ćemo se mi iz svega jer nismo tako loša momčad kako rezultati dvaju posljednjih susreta pokazuju.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Sad vam dolazi Dinamo s nedostižnom 4:0 prednošću. Što očekujete u uzvrati ?

- Naša želja je prije svega popraviti dojam iz Maksimira. Dinamo je bio bolji, zasluženo pobijedio i ne možemo sada reći da idemo po prolaz. Iako se čuda u nogometu događaju, to u ovom trenutku nije realno. Ali, želimo se svakako iskupiti, bar ostvariti pobjedu u uzvratu. Ona bi nas malo iskupila i vratila na pobjednički kolosijek. Dinamo na uzvratu sigurno neće ništa prepustiti slučaju, neće olako ući u susret. Znam dobro sustav rada i način pripreme trenera Igora Bišćana još dok mi je bio trener u Rijeci. Pobjeda nad Dinamom, bar minimalna, značila bi nam svakako puno u nastavku natjecanja jer u Europi ostajemo i dalje, pratimo rasplet utakmice Olimpija - Ludogorec. Prva je završila 1:1, a suparnik koji prođe bit će naš suparnik u Europskoj ligi. To je sada realnost, premda moji suigrači priželjkuju rani pogodak i onda možda sve krene nama ovdje kako je Dinamu krenulo na Maksimiru. I taj plastični travnjak na kojemu igramo doma bit će velika prednost Astane.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Luka Ivanušec u velikoj je formi. Nakon hat-tricka Astani zabio je i u subotu u Puli krasan pogodak protiv Istre. Igrač je to kojemu cijena vrtoglavo raste. Bit će vam najveća prijetnja i u uzvratu?

- Luku poznajem još iz vremena dok sam igrao za Rijeku. Često smo bili suparnici na terenu. To je igrač koji posjeduje nesumnjivi talent i koji je radom i upornošću nadogradio svoju igračku kvalitetu. Poziv u reprezentaciju dodatno ga je motivirao. Njegovi nastupi u reprezentaciji Hrvatske, koja je igrala u finalu Konferencijske lige, pokazuju dovoljno koliko vrijedi. Igre u reprezentaciji, koju je apsolutno zaslužio poslije odlične prošle sezone, samo su ga dodatno napunile samopouzdanjem i za mene njegov briljantni početak sezone nikako nije iznenađenje. Što reći nego svaka mu čast! - zaključuje na kraju Stjepan Lončar, koji s Marinom Tomasovim i Josipom Čondrićem trenutačno čini hrvatski trolist u Astani.

Linker
21. svibanj 2024 14:40