NIKSA STIPANICEV Cropix
SVE JE PLANULO

Ludilo kakvo se ne pamti! Maksimir pun, stiže i cijela ‘vojska‘ iz Splita, posebna majica je hit u Zagrebu

Očekuje se i poseban program proslave naslova na stadionu i oko stadiona, ‘fan zona‘...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. svibanj 2022. 16:04

Sat vremena. Možda koja minuta više. Toliko je trebalo da se rasprodaju sve ulaznice za veliki maksimirski derbi. Kakva je to samo ludnica vladala, kao da su se dijelile besplatno. A koštale su 40 kuna za tribinu sjever gore 40 kuna, za zapad gore 100 kuna, a za zapad dolje 150 kuna... Nije se prodavao sjever dolje, jer su Bad Blue Boysi već prije pokupovali pakete ulaznica za utakmice s Osijekom i Hajdukom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Bez tribine jug na kojoj će biti smješteni Hajdukovi navijači prodano je dakle ukupno 21 tisuća ulaznica. A biti će naravno i Torcide. Policija je za drukere Hajduka odredila 2 tisuće ulaznica. Po pravilniku o sigurnosti HNS-a Dinamo je zapravo navijačima Majstora s mora morao prepustiti kompletnu južnu tribinu. Piše u pravilniku da domaćin treba osigurati 5 posto kapaciteta stadiona, ali s obzirom da je tribina odvojena od ostalog dijela stadiona, onda se gostujućim navijačima moraju osigurati sve ulaznice za to područje. No, policija smatra da je 2 tisuće ulaznica za Torcidu idealan sigurnosni okvir.

Dakle, u subotu očekujte pravo ludilo na tribinama. Očekivali su u Maksimiru takav rasplet kad se radi o prodaji ulaznica jer Modri ove sezone imaju fenomenalnu podršku navijača. Atmosfera u Šibeniku je pokazala i najavila kakvo će biti ozračje u Maksimiru protiv Hajduka. Eh, da se još mogla prodavati istočna tribina koju je 'nakrivio' potres, maksimirski stadion bi bio čudesna priča. Ovo što se dogodilo u srijedu, ta brzopotezna prodaja ulaznica je najbolje pokazala kako je Dinamu neophodno potreban stadion i zaista je vrijeme da se oglasi gradonačelnik i njegova svita na tu temu.

Dobili smo i informaciju da prvog čovjeka Zagreba neće biti na subotnjem derbiju, jer je - spriječen. Radi čovjek i vikendom, dobro je to za metropolu. Moramo napomenuti da bi inače došao, jer su tako iz Grada javili u Maksimir.

image
Screenshot. GNK Dinamo

Nisu se samo ulaznice prodavale 'ko alva'. Dinamo je u prodaju pustio posebnu majicu povodom osiguranog naslova prvaka Hrvatske! Prodaja je krenula danas, a do 13 sati, u samo dva sata prodaje, prodano je čak 3 tisuće 'šampionskih majica! Dok ovo čitate cifra će vjerojatno biti mnogo, mnogo veća.

Inače, biti će lijepe proslave naslova u Maksimiru, program iste Dinamo će objaviti. Između ostalog, organizirat će se 'fan zona' na popularnom 'pimpek placu' na kojoj će nastupiti sjajni glazbenik Ante Gelo, te mladi telenirani pjevači koji su bili sudionici emisije ' A strana' HRT-a, a kompletni slavljenički događaj biti će snimam dronom. Sve je spremno za veliki subotnji spektakl.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:27