Arhiva: Dinamo - Bayern, Phillip Lahm i Marko Rog

 Expa/ Sportida/ Ziga Zupan/Avalon/Profimedia
OVO JE PRIŽELJKIVAO

Ikona Vatrenih: ‘Dinamo je u Hrvatskoj sila, volim ih, ali jasno je da je Bayern veliki favorit‘

Olić je na početku opisao da mu se ostvario san kada je došao u Dinamo iz NK Zagreb
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2024. 22:22

Legendarni hrvatski reprezentativac Ivica Olić dao je intervju za službenu stranicu Bayerna uoči otvaranja Lige prvaka. Bavarski gigant u utorak će na Allianz Areni ugostiti Dinamo u prvom kolu najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

Olić je na početku opisao da mu se ostvario san kada je došao u Dinamo iz NK Zagreb.

- Tada su u Hrvatskoj postojale samo dvije opcije, ili si bio navijač Dinama ili Hajduka. Ja sam navijao za Dinamo, to je bio nevjerojatan osjećaj, i dalje se sjećam - kazao je, a onda otkrio da je priželjkivao ovakav ždrijeb.

- Nadao sam se da će Dinamo igrati protiv Bayerna, moram biti tamo kada se moji bivši klubovi suoče. Volim Dinamo, mislim da će odigrati dobru utakmicu i boriti se, ali jasno im je da je Bayern veliki favorit.

image
JACK GUEZ Afp

Izbornik U-21 hrvatske reprezentacije nije propustio naglasiti kolika je Dinamo sila u hrvatskom klupskom nogometu:

- Razlika u kvaliteti unutar lige je ogromna. Dinamo je sila, posebno kada igraju kod kuće, pred bučnim navijačima. Pobijedili su Tottenham i Atalantu u Zagrebu, navijači im mogu pomoći da ostvare velike pobjede.

Olić je pričao i o nogometnoj školi Dinama i kakve talente stvara, kao i što je najjača karika kluba:

- Dinamo ima dobar miks iskustva u međunarodnim natjecanjima i puno mladih talenata. Puno mladih talenata u Hrvatskoj doživi svoj san kada ih Dinamo zove.

Dinamo i Bayern posljednji su put međusobno igrali 2015. godine u Ligi prvaka, Bavarci su slavili u obje utakmice (5:0 u Münchenu, 2:0 u Zagrebu).

Linker
15. rujan 2024 23:17