VOJKO BASIC Cropix
JUNAČKA ROLA

Kulenović i Nevistić su heroji, ali Dinamovom doktoru bi se mogla pisati asistencija. Ovaj potez bio je ključan

Maksimirski doktor požrtvovnu je rolu odigrao tik prije gola Kulenovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. travanj 2024. 06:03

Kad imate dobrog doktora, onda nema frke, možete bitni sigurni da će pokušati sve kako bi se brinuo za vaše zdravlje. Oni koji moraju u bolnicu, prvo pitaju:

“A kod kojeg doktora idem?”

Za pravog doktora traže se veze jer svi znaju što je bitno kad imate zdravstvenih problema.

Zašto sad pišemo o doktorima? Pa, zbog jednog zanimljivog detalja koji se dogodio u Kranjčevićevoj na utakmici Lokomotiva - Dinamo. Nakon utakmice u kojoj su Modri pobijedili s 1:0, svima je bilo jasno da su Dinamovi heroji bili strijelac jedinog pogotka Sandro Kulenović i vratar Ivan Nevistić, koji je skinuo zicere Goričanu i Bartolecu. Međutim, Dinamo je imao još jednog junaka, na klupi. Doktora Ivicu Smodeka!

Svoju junačku rolu Smodek je odigrao tik prije gola Kulenovića. Naime, Ademi je bio zaustavljen u duelu, primio se za glavu. Zanimljivo, u tom trenutku sudac Bel nije odmah dosudio prekršaj. Možda bi koju sekundu kasnije, no tada nije. Ali, kad se Ademi našao na travi, Dinamov doktor nije čekao zvižduk suca, kao da je izbačen iz katapulta s klupe je uletio na travnjak kako bi pružio pomoć Arijanu. Kad već nije igru odmah prekinuo sudac, a morao je, budući da se Ademi držao za glavu nakon duela, pomogao mu je Smodek brzom intervencijom. Tad je Bel dosudio prekršaj i prekinuo igru kako bi dozvolio da se iskusnom igraču Modrih pomogne. Ostalo je - povijest.

Baturina je iz slobodnog udarca centrirao, Bernauer je loptu glavom vratio u srce šesnaesterca, tamo je sijevnuo volej Kulenovića. Volej za pobjedu! Osim Francuzu, asistencija se može upisati i - Smodeku.

image
VOJKO BASIC Cropix

Inače, pisali smo već da je Josip Mišić na utakmici s Lokomotivom dobio snažan udarac u gležanj. Nakon utakmice, trener Sergej Jakirović nam je kazao kako mu je gležanj natekao kao jabuka. Jučer su Modri imali slobodan dan, ali Mišić je bio pod prismotrom, stanje mu je bolje nego u nedjelju. Oteklina je manja.

Za očekivati jest da će se kompletne pretrage napraviti kad posve splasne jer se bilo kakve pretrage ne mogu raditi dok je gležanj u oteknutom stanju. No, drži se da ozljeda nije teže prirode i da bi Mišić čak mogao biti spreman za okršaj u Varaždinu. Ako neće, onda za “utakmicu svih utakmica”, 5. svibnja protiv Rijeke na Rujevici, ne bi trebalo biti problema i jedan od najvažnijih igrača Modrih trebao bi biti u sastavu.

Linker
23. travanj 2024 06:04