Mahir Emreli u akciji

 GORAN MEHKEK Cropix
POŠTENO PRIZNAO

Kakva samokritika dinamovca: ‘Momčad je bila prava, ali ja ne. Da, zabio sam, ali to nije bilo dobro‘

‘Prošle godine mi je bilo teško, sada uživam u svemu. Pokušavam uloviti pravu formu...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. lipanj 2022. 15:53

Ante Čačić je nakon nove provjere u Sloveniji djelovao mirno i prilično spokojno. Njegov je govor tijela otkrio zadovoljnog čovjeka koji, doduše, ima određenih briga, ali su one tzv. slatkog karaktera. Trener Dinama doista može biti zadovoljan igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju jer su Modri odlično popunjeni na svim pozicijama.

Obiman režim rada

Neće mu biti lako svesti kadar na razumnu mjeru jer trenutačno su na pripremama čak 32 igrača, ali kad se napravi ta selekcija i dalje će Dinamo biti moćan, osobito kad je HNL u pitanju. U Europi vrijede neka druga mjerila, no hrvatski je prvak u ranijim sezonama pokazao da ima kvalitetu i za visoke domete na međunarodnoj sceni.

Drugu provjeru u sklopu slovenskog dijela priprema imao je Dinamo u utorak protiv slovenskog drugoligaša Nafte.

Susret u Lendavi, koji je bio zatvoren za "obične" gledatelje, završio je pobjedom Modrih od 3:0. Rezultat je mogao biti i veći da Dario Špikić nije promašio kazneni udarac kojeg je sam izborio, odnosno da se domaći vratari i u drugim situacijama nisu pokazali u dobrom svjetlu.

- Zadovoljan sam iz razloga što smo na kraju svi čitavi izašli iz utakmice, napravili smo puno dobrih stvari s obzirom na suparnika koji je cijelo vrijeme stajao u bloku i nije bilo baš lako doći do zgoditka. Međutim, ostvarili smo dosta prilika, istaknuli su se njihovi vratari i moram biti zadovoljan. Dečki su išli motivirano svih 90 minuta, i momčad iz prvog, kao i ona iz drugog poluvremena. Na kraju je to bila lijepa pobjeda. Idemo se sad odmoriti, sutra je novi dan - rekao je Ante Čačić.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U modrom taboru vlada jako dobra atmosfera, osmjesi na sve strane, od trenera Čačića i članova njegovog stožera, preko igrača pa do susretljive glasnogovornice Ive.

Ipak, ovih je dana igračima najmanje do smijeha, jer su ih treneri u njihovoj bazi u Moravskim Toplicama baš pošteno "nagazili". Neke neslužbene informacije govore i o tome da se kod dijela igrača pojavio problem viška kilograma, jasno da se sve to mora "ispeglati" i dovesti u očekivane gabarite.

- Imali smo prije podne jedan intenzivan trening, te smo s ovom trening-utakmicom zatvorili ono što smo željeli kad je opterećenje u pitanju. Režim rada bio je dosta obiman - potvrdio je Čačić, koji je zadovoljan što su njegovu momčad zaobišli neki veći problemi vezani uz ozljede igrača.

Još puno rada...

Robert Ljubičić odigrao je jako dobrih 45 minuta u utorak. Postigao je nakon lijepog 'slaloma' i svoj prvijenac u Dinamu, no i bez toga bi zaslužio pohvale za prikazano. U drugom poluvremenu ogleda s Naftom Modri su se predstavili u 4-2-3-1 formaciji s Ljubičićem na poziciji zadnjeg veznog u paru s Josipom Mišićem, a 22-godišnjak pristigao iz bečke Austrije predstavio se odličnim pregledom igre, isto takvim pozicioniranjem, a veliku je većinu lopti odigravao od prve.

- Dobra utakmica. U prvom poluvremenu imali smo puno šansi, poveli smo 1:0. U drugom poluvremenu nismo iskoristili kazneni udarac, ali smo odmah postigli drugi pogodak, pokazali smo dobru reakciju. Iako nam je suparnik otežao posao jer je dobro stajao, našli smo rješenje i drago nam je da smo dobili utakmicu - rekao je Robert Ljubičić.

Njegov je pogodak bio ekstra dodatak na cijelu priču, nema sumnje da će Ljubičić biti od velike koristi Dinamu u novoj sezoni. Ipak, ovaj mladić rođen u Beču spušta loptu na zemlju.

- Ekipa me dobro primila i drago mi je da sam se tako brzo snašao. Međutim, ima još puno rada preda mnom - poručio je Ljubičić.

Optimalna forma

Pred klupsku kameru i dva novinarska mikrofona u Lendavi je stao i azerbajdžanski ofenzivac Mahir Emreli koji je poentirao za konačnih 0:3 nakon asistencije Daniela Štefulja.

- Prošle sezone kad sam stigao bio sam bez priprema, obolio sam i od Covida, bilo mi je teško. Sad se osjećam dobro jer sam se ipak ranije priključio, poznajem momčad, uživam u dobroj atmosferi. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Nafte, iako to ne mogu reći i za svoju izvedbu. Očekujem više od sebe. Iako sam postigao pogodak, nisam odigrao baš dobro. No, imali smo jaki jutarnji trening, a ovo su pripreme i normalno je da smo malo umorni. Pokušavamo vratiti optimalnu formu, stoga se nadam da će do prve službene utakmice sve biti OK - poručio je Emreli.

Iza Dinama su, dakle, provjere protiv Škendije i Nafte, obje su završene rezultatom 3:0. Posljednji, ujedno i najzahtjevniji suparnik, bit će Spartak iz Trnave, koji je u prošlom slovačkom prvenstvu osvojio treće mjesto. Očekuje se da će u toj utakmici zaigrati i igrači koji su se kasnije priključili pripremama, riječ je o reprezentativcima Dominiku Livakoviću, Mislavu Oršiću i Josipu Šutalu.

Linker
23. travanj 2024 23:29