Stefan Ristovski i Ante Čačić

 RONALD GORSIC Cropix
VELIKI INTERVJU ZA SN

‘Kako je moguće da to izađe iz svlačionice!? Ovo je istina, evo što sam Čačiću rekao ja, a što Ademi‘

‘Istina jest da je Ademi to rekao... Međutim, kako li je samo sve to zločesto izvučeno iz konteksta!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. siječanj 2023. 05:56

Kakva je situacija u Dinamovoj svlačionici? O tome se ovih dana naveliko i naširoko piše u medijima. Na raznim portalima poput plina koji guši puštaju se razne priče da je došlo do podjela, da je došlo do razmimoilaženja u razmišljanjima trenera Čačića i dijela svlačionice, da su odnosi daleko od idealnih. Međutim, nitko dosad o tome nije pitao igrače. Mi smo se odlučili da nam nešto kaže iskusni Stefan Ristovski (30).

Obična zezancija

Reprezentativac Sjeverne Makedonije nikad nije imao dlake na jeziku otkad je u Dinamu. Stoga, odmah smo ga pitali - kako stoje stvari u plavoj svlačionici?

- Odgovorit ću vam najiskrenije jer drukčije i ne znam. Jako me boli jedna stvar, baš me boli. Nije mi jasno da nakon jednog sastanka u našoj svlačionici u javnost izađe ono o čemu smo pričali. Nije stvar toga da se nešto želi sakriti, ali to su ipak naše privatne stvari. Ne samo to, nego se stvari onda izvlače iz konteksta jer nitko ne zna kakva je situacija u tom trenutku vladala u svlačionici, u kojim je okolnostima nešto izrečeno - kaže nam u uvodu Ristovski.

Ako slučajno ne znate, radi se o onom sastanku na kojem je Čačić pitao igrače ima li netko što kazati nakon svega, pa je rekao kapetanu Arijanu Ademiju da on nešto kaže, a on je uzvratio: “Nemam ništa”. Neki su mediji išli za time da je Ademi bio ljut, pa zato ništa nije želio kazati i stoga se priča zavrtjela u negativnom smislu...

- Dakle, istina jest da je Ademi to rekao... Međutim, kako li je samo sve to zločesto izvučeno iz konteksta! Dakle, na tom sastanku je bila dobra atmosfera, rekao bih čak da je vladala dobra zezancija. Onda je na kraju Čačić pitao mene: “Rile, imaš li to nešto kazati, dodati”? Ja sam rekao da nemam jer i nisam imao što. Onda je trener kazao: “Daj, kapetane, reci ti nešto”. Aki, moj brat, samo se nasmijao i kazao: “Pa, nemam ništa šefe, idemo...” A ta zezancija, jer baš je bila zezancija, nakon toga je u medijima predstavljena kao da je nešto puklo u svlačionici. Često trener pita igrače imaju li što kazati, imaju li kakvih pitanja i slično. Uglavnom ih nema i to je sasvim normalno. Međutim, opet se vraćam na to kako je moguće da takve stvari izađu iz svlačionice? Ovdje se radilo o zezanciji, ali što će biti ako izađu stvari koje će biti ozbiljne? Zar ćemo suparnicima otkrivati taktike? Ali, očito su novinari u Hrvatskoj prejaki, pa imaju svoje veze na sve strane.

Kad smo već kod Ademija, Ristovski će kazati:

- Nije on samo moj kolega, on je moj - brat! Bilo bi mi žao da ode iz Dinama. Meni je jako žao što se našao u svim ovim medijskim pričama. Aki sigurno ne zaslužuje takav medijski odnos. On je legenda kluba, on je uz sve nas 24 sata dnevno. Ovo što sad doživljava, ova svakodnevna medijska naklapanja oko njega, nepravedna su prema njemu. On će ostati lider ove svlačionice!

image

Stefan Ristovski i Arijan Ademi

DAMIR KRAJAC Cropix

Ristovski je nastavio sam, nismo mu trebali niti postavljati pitanja...

- Vidimo mi u svlačionici što se događa u Dinamu. Nismo slijepi. Komentiramo li događaje? Naravno, što ću sad lagati da ne? Pa to se događa u našem klubu, nismo otok. Međutim, mi smo profesionalci, radimo svoj posao, treniramo, mi smo fokusirani na naš posao. Dobro znamo da na prsima nosimo grb Dinama, grb velikog kluba i znamo što nam je činiti. Jasno, žao nam je da smo mi baš ta generacija koja se u ovom trenutku našla u ovakvim klupskim događanjima. Međutim, posve iskreno i odgovorno tvrdim da je u našoj svlačionici atmosfera super, da smo posve fokusirani na događaje na travnjaku, na treninge i utakmice. Nitko ne može narušiti odnose u svlačionici Dinama, nitko! Vanjski faktori neće nikad utjecati na nas.

Skupa na večeri

Znači, nema nikakvih problema s trenerom Čačićem?

- Ma, naravno da nema. Da ima, već bi sve puklo. Između Čačića i nas nikad nije bilo problema. Jasno, kao i svuda na nogometnom globusu netko od igrača može biti više ili manje zadovoljan s minutažom, ali to je tako bilo baš u svim klubovima u kojima sam igrao. Zar je to nešto neobično? Sasvim je to normalna pojava. Eto, bili smo skupa na večeri, baš je bilo dobro. I nije prvi put da se družimo, da se nađemo skupa.

Ipak, startali ste loše, samo bod protiv Gorice, neočekivano?

- Pa, jasno jest da kad igra Dinamo u HNL-u svi očekuju da moramo pobijediti svaku utakmicu, a kad se ne pobijedi, onda se katastrofično odmah najavljuje kriza. No, mi smo svjesni pritiska igranja za Dinamo, znamo se s time nositi. Tako je uvijek bilo igračima Dinama svih generacija, tako je i nama. Remi s Goricom? Da, očekivala se pobjeda, ali zar stvarno mislite da se moraju dobiti sve utakmice do kraja prvenstva? Bit će tu još velikih prepreka, pa nismo sami na terenu, igramo protiv drugih profesionalaca. Ali, znamo naš cilj, idemo po naslov prvaka, u borbu za titulu. To je jasno kao dan.

Neugodan suparnik

Jasno jest i da sad nakon remija s Goricom ne bi smjelo doći do kiksa s Lokomotivom u subotu?

- Naravno. Lokomotiva je neugodan suparnik, igra otvoren nogomet, u zadnje vrijeme znali su nam itekako zapapriti. Dugo nisu izgubili, znaju se odlično postaviti na terenu, čeka nas teška utakmica, ali mi idemo po pobjedu.

Stvara li vam Hajduk dodatni pritisak kad je tako blizu?

- Normalno. Danas je to Hajduk, hoće li to sutra biti Rijeka, Osijek ne znamo. Uvijek je netko tu za stvarati pritisak. Hajduk se bori za naslov, ali i mi se borimo za titulu. Na kraju ćemo vidjeti tko će biti bolji. Ja, naravno, vjerujem da će to biti Dinamo.

Koliko će vam na proljeće nedostajati Mislav Oršić?

- Logično da će nedostajati. Orša je na svojoj poziciji bio nedodirljiv, ni sa kime se ne može usporediti. Ostavio je veliki trag, ali mi moramo nastaviti dalje bez njega. To je tako u nogometu, danas si tu, sutra nisi. Dinamo uvijek mora gledati prema naprijed. Da, s jedne strane mi je žao što je Oršić otišao, s druge strane sam sretan zbog njega. Ponosan sam što moj bivši suigrač igra u Premiershipu.

A što je s vama, vaš ugovor je pri kraju. Jeste li razgovarali na tu temu s nekime u klubu?

- Imam ugovor još godinu dana, još nisam ni sa kime o tome razgovarao. Ali, sjest ćemo i razgovarati, ja sam otvoren za sve opcije - zaključio je Stefan Ristovski.

Samo su dva ‘mala‘ naudila prvaku u ovoj sezoni

Dinamo u subotu na Maksimiru čeka Lokomotivu. Nakon neodlučenog ogleda s Goricom, naravno da je pred Čačićevim trupama imperativ pobjede jer bilo koji drugi rezultat bi mogao biti znak da možda ipak nešto ne štima u momčadi. Jer, uz sve poštovanje prema Lokosima, uz činjenicu da nisu dugo, gotovo stotinu dana izgubili utakmicu, jasno jest tko je u ovom sudaru favorit. Lokomotiva je ipak od onih momčadi koje volimo nazivati "malima". Sve momčadi u HNL-u koje se ne zovu Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka često tako tretiramo, makar rezultati koje ti klubovi postižu nisu najbolji opis njihovih momčadi.
Gorica je prošlog vikenda pokazala da ti tzv. "mali" itekako mogu nauditi velikima. Modri nisu našli put do mreže momčadi Željka Sopića. I to im je u cijeloj sezonu zapravo bio tek drugi kiks kad se radi o utakmicama sa suparnicima koji im kvalitativno ne bi smjeli biti konkurenti. U raznim europskim ligama tzv. "mali" mnogo češće znaju iznenaditi favorite, u HNL-u je to rijedak slučaj.

U ovoj sezoni samo je Varaždin u baroknom gradu od tzv. "malih" uspio Modrima otrgnuti dva boda. Petog dana mjeseca kolovoza prošle godine utakmica je završila neodlučeno 1:1. Modre je u vodstvo doveo Špikić u 45. minuti, a poravnao je Šego u 63. minuti. Nakon tog iznenađujućeg neodlučenog rezultata Modri su krenuli žestoko, u sljedećoj su utakmici u kvalifikacijama za Ligu prvaka pobijedili Ludogorec s 4:1, a nakon toga u prvenstvenom ogledu Hajduk s 4:1. Hoće li u subotu i Lokomotiva teško stradati nakon neočekivanog remija s Goricom? (do)

30

godina ima Dinamov branič Stefan Ristovski

2,0

milijuna eura vrijednost je Ristovskog na TM



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 19:06