Superkup su Čačićevi igrači osvojili nakon penala

 DAMIR KRAJAC Cropix
MODRI FELIX

‘Kaj ste u panici, zabit ćemo...‘: Dinamovci, opustite se. Pa tu je čovjek rođen pod sretnom zvijezdom!

Sjetili smo se i izjave proslavljenog Slovenca Zahoviča, koji je jednom bio brutalno iskren...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2022. 09:39

Opustite se navijači Dinama, budite “cool”, na klupi je Ante Čačić. Ili Felix, srećković, kako god hoćete. Posljednje tri utakmice Dinama? U zadnjem kolu prošlog prvenstva, Hajduk u Maksimiru, za pobjedu 3:1 u desetoj minuti sudačke nadoknade zabija Mislav Oršić, u dvanaestoj minuti Martin Baturina.

Prva utakmica sezone, Superkup, opet Hajduk, Modri pobjeđuju na jedanaesterce. Lokomotiva u petak na startu HNL-a, nakon 0:2 zabija Luka Menalo za pobjedu 3:2 u prvoj minuti sudačke nadoknade. Čačić sve to promatra mirno kraj svoje klupe, kao da zna da će baš tako završiti...

Sad su se baš poklopile tri utakmice zaredom u kojima su Modri pobjeđivali kad već nisu u onih 90 minuta. Ali, Čačić već ima takvih slučajeva, zato i izgleda kao da je rođen pod sretnom zvijezdom. Najpoznatija je ona utakmica 2. pretkola Lige prvaka u srpnju 2012. godine kad su Modri pobijedili bugarski Ludogorec s 3:2 pogotkom Domagoja Vide u osmoj minuti sudačke nadoknade. Već je legendarna ona rečenica koju je Čačić podario svojem stožeru na klupi samo minutu prije nego što će zabiti Vida.

"Kaj ste u panici, zabit ćemo..."

I bi tako. Nakon toga su Modri u 3. pretkolu gostovali kod Šerifa, koji je bio bolji, ali Moldavci su promašivali “sve u šesnaest”, ali su pobijedili Modri s 1:0. U uzvratu su bili bolji s 4:0, nakon toga pao je i Maribor i Dinamo se plasirao u Ligu prvaka, ali da nije bilo tog pogotka u osmoj minuti sudačke nadoknade, ništa od svega toga ne bi se dogodilo.

Prisjetite se kad je preuzeo Vatrene u završnici kvalifikacijske skupine za Euro u Francuskoj. U posljednjem kolu trebalo je na gostovanju pobijediti Maltu, ali Italija nije kod kuće smjela izgubiti od Norveške. Norvežani su vodili na Olimpicu, ali su Azzurri preokrenuli u posljednjih sedamnaest minuta utakmice, dobili 2:1 i Hrvatska se plasirala na Euro u Francuskoj jer smo dobili Maltežane s 1:0.

image

Čačić je protiv Lokomotive izveo pravi potez vrijedan tri boda

MATIJA DJANJESIC Cropix

Sjetili smo se i jedne izjave proslavljenog Slovenca Zlatka Zahoviča, koji je u jednom intervjuu bio brutalno iskren kada je otkrio zbog čega je u ljeto 2013. angažirao Čačića za trenera Maribora. Kazao je da je trebao trenera koji ima sreće, a da je pogodio pokazale su utakmice s APOEL-om kada je Čačić izbacio favorizirane Ciprane i uveo Maribor u play-off za Ligu prvaka.

Kao da je Čačić čovjek iz nogometne filozofije Ćire Blaževića, koji u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu itekako govori o - sreći. Ona Ćirina je legendarna: “Ja sam imao dvojicu golmana, Ivkovića i Vlaka, ono što bi Ivkoviću ušlo u rašlje, Vlaku bi se odbilo od stative…” Čačić je poput Vlaka, kad je gusto, “odbije mu se od stative”.

Naravno, nije sve u sreći, Čačić zna povući prave poteze kad treba. Pokazao je to protiv Lokomotive kad je njegova momčad gubila s 0:2, a on je već u 23. minuti iz igre izvadio Petra Bočkaja i uveo Josipa Drmića, koji je s dva pogotka preokrenuo utakmicu. Bio je to stvarno “potez za notes”.

Preuzeo je Dinamo u završnici prošle sezone kad je izgledalo da će raštimani Modri teško do titule, ali ih je iskusni stručnjak u kratkom vremenu osovio na noge, probudio “plavu Trnoružicu” i uzeo titulu. To je dokaz da Čačić itekako zna što treba napraviti u svakom trenutku, ali, eto, ponekad ima i pomoć Fortune, što je jako, jako bitno. Uostalom, ne kaže se uzaludno, “bolje se roditi bez one stvari nego bez sreće”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 21:49