Filip Benković u dresu Trabzonspora

 Seskimphoto/Profimedia
STRAST ZA MODRE

Igrač kojeg je Dinamo prodao za 14 milijuna: ‘Autom sam se vraćao u Zagreb i išao navijati na Sjever‘

Filip Benković danas je u Trabzonsporu, gdje pokušava oživjeti karijeru pod Nenadom Bjelicom
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2023. 09:16

Pratio sam svaku utakmicu Dinama u mandatu Nenada Bjelice i imao sam u glavi sliku što me čeka u Turskoj. S vremenskim odmakom, mogu reći da nisam pogriješio - otkrio je Filip Benković (26), bivši igrač Dinama, u razgovoru za Germanijak.

Branič kojeg su Modri 2018. za 14,5 milijuna eura prodali u Leicester, a čija je karijera dosad bila obilježena ozljedama, trenutačno igra u Trabzonsporu, kojem ga je posudio Udinese. Ove je sezone skupio četiri utakmice te zabio pogodak protiv Kasimpase.

- Uživam u svakom treningu, svakoj utakmici. Ponovno se osjećam kao nogometaš - kaže Benković.

O epizodama na Otoku ispričao je:

- Kada sam došao u Leicester City, shvatio sam preko noći što pričaju o Engleskoj. O intenzitetu s kojime se tamo igra, kvaliteti. Čuvaš Vardyja na treningu i shvatiš koliko je moćan. No najugodnije sam se osjećao u Celticu.

Ispričao je i anegdotu o tome kako je iz Udinesea automobilom putovao u Zagreb kako bi gledao Dinamove utakmice.

- Nikad nisam krio da ja pripadam tom Sjeveru Maksimira. Kao klinac na Ravnicama sam slušao huk stadiona i navijanje. Uostalom, kada sam bio u Udinama i imao slobodno dok je igrao Dinamo - sjeo sam u auto, došao u Zagreb i otišao na Sjever navijati. Doduše, jednom sam bio i na Zapadu, ali nije mi to bilo to. Nekako se ugodnije osjećam na Sjeveru.

Linker
02. svibanj 2024 18:43