Goce Sedloski

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BRZI RASTANAK

Evo zašto je Sedloski tako kratko bio na klupi Dinama, klub je tada izdao i posebno priopćenje...

Onoga trenutka kad je Goce stigao u plavi dom pričalo se da bi uskoro mogao preuzeti prvu momčad
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2022. 16:02

Trener Škupija Goce Sedloski je u Dinamu igrao u dva mandata, od ožujka 1999. do ljeta 2004. te ponovno od veljače do srpnja 2005. Bio je miljenik navijača i kapetan momčadi. Za maksimirski je klub upisao 302 nastupa od čega 191 u natjecateljskim utakmicama. U službenim je ogledima u

Dinamovu dresu postigao 36 pogodaka što je dojmljiva statistika za obrambenoga igrača. S plavima je osvojio osam trofeja: naslove prvaka 1999., 2000. i 2003., Kup 2001., 2002. i 2004. te Superkup 2002. i 2003. godine. Upisao je i jedan nastup u Ligi prvaka, u maksimirskom dvoboju protiv Manchester Uniteda 1999. kad su gosti pobijedili s 2:1. Posebno je dojmljiva bila sezona 2003/04. kad je, kao obrambeni igrač, postizao pogotke u sva četiri natjecanja: čak je 11 zabio u HNL-u, sedam u Kupu, jedan u Superkupu i dva u Uefinim natjecanjima. U Kupu je te sezone tresao mrežu u svakoj razini natjecanja, od 1/16 finala do finala. Od 2015. do 2017. bio je trener Vardara s kojim je osvojio dva naslova prvaka i Superkup. Od svibnja do listopada 2020. vodio je Dinamo II u Drugoj HNL, a u travnju 2021. preuzeo je Shkupi.

Zašto je kao trener druge momčadi Dinama trajao tako kratko? Stigao je kao trener B momčadi umjesto Igora Jovićevića koji je preuzeo prvu momčad. Onoga trenutka kad je stigao u plavi dom špekuliralo se da mu je pozicija trenera druge momćadi samo privremena, te da bi uskoro mogao preuzeti prvu momčad, ako slučajno Jovićeviću krenu po zlu. Mnogi su se kladili na tu opciju, Jovićeviću, današnjem treneru slavnog ukrajinskog kluba Šahtara, zaista je krenulo po zlu. Podsjetimo, Jovićević je na klupi Dinama proveo sedam utakmica, upisao je tri pobjede i dva remija, prije nego što je tri kola prije kraja prvenstva, kao prvak države dobio otkaz. Dinamo je na kraju osvojio naslov s 15 bodova prednosti ispred druge Lokomotive, a Jovićević je u rujnu 2020. godine preuzeo ukrajinski Dnjipro u četvrtom kolu ukrajinskog prvenstva.

Međutim, Jovićevića, koji je zamijenio Nenada Bjelicu, na klupi Modrih zamijenio je Zoran Mamić, a Sedloski je brzo otišao iz Maksimira. S Dinamom se sporazumno dogovorio o raskidu ugovora, a na mjestu trenera B momčadi zamijenio ga je Ivan Prelec. Mnogi su se pitali kako je Sedloski ostao samo pet mjeseci na plavoj klupi, gdje je zapelo? Dinamo je tada izdao službeno priopćenje koje je glasilo:

- Tijekom svog mandata Sedloski je četiri puta bio u samoizolaciji, te je na kraju prije dva dana dobio pozitivan nalaz testa na COVID 19 što ga je nažalost spriječilo da svoje trenersko znanje prezentira mladim igračima Dinama. Sedloski i klub su procijenili kako je u ovoj situaciji, a obzirom na velik broj utakmica koje dolaze prema rasporedu, sporazumni rastanak najbolje rješenje.

Oglasio se i Sedloski kad je osvojio naslov prvaka Sjeverne Makednije s Škupijem...

- Takav je trenerski kruh, brzo se stvari mijenjaju, nema se to što puno pričati. Vratio sam se kući, eto, osvojio naslov sa Škupijem, najveći je to uspjeh u zadnjih 20 godina.

Tako je eto pandemija koronavirusa presudila Sedloskom kad se radi o trenerskom kruhu u Dinamu. Nije u odnosima s Modrima ostali nikakvih repova, a danas eto vodi svoj Škupi u Maksimiru protiv Modrih u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka.

Linker
28. travanj 2024 10:06