RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SVE JE ISPLANIRAO

Evo zašto je Niko Kovač doveo Dinamovog asa: Franjić ima otvoren put na svojoj prirodnoj poziciji

Njegova svestranost otvorila mu je u prvaku Hrvatske prigodu na poziciji stopera i lijevog braniča, ali...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. lipanj 2022. 10:56

Wolfsburg je nedavno prodao Xavera Schlagera u RB Leipzig za 12 milijuna eura, što je za čak 15 milijuna eura ispod procijenjene vrijednosti po najpoznatijoj internetskoj tržišnoj stranici - Transfermarktu.

Austrijski reprezentativac protekle sezone odigrao je tek 14 utakmica u prvenstvu, te jednu u Kupu, razlog je ozljeda križnih ligamenata koju je zadobio početkom priprema za proteklu sezonu, zbog koje je izvan pogona bio skoro osam mjeseci. Schlager je, inače, među Vukove stigao iz Salzburga u ljeto 2019. godine i u tri sezone ukupno je odigrao 81 utakmicu za Wolfsburg. Njegovim odlaskom problem na poziciji defenzivnog veznog dodatno je podebljan, naime, to mjesto u momčadi pokriva Maximilian Arnold, duša i srce Wolfsburga.

image
MIKOLAJ BARBANELL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mikolaj Barbanell/Zuma Press/Profimedia

Ovaj 28-godišnji povremeni reprezentativac Njemačke više je kreativac nego destruktivac, ali u nedostatku rješenja pokriva poziciju tzv. "šestice", u kojoj je često u dodiru s loptom. Izvođač je svih prekida, a protekle sezone odigrao je sva 34 dvoboja u Bundesligi, uz učinak od četiri pogotka i tri asistencije.

Franjić dakle ima otvorenu prigodu na svojoj prirodnoj poziciji koju je u Dinamu tek povremeno pokrivao. Njegova svestranost otvorila mu je u prvaku Hrvatske prigodu na poziciji stopera i lijevog braniča, a tu je Wolfsburg i više nego dobro pokriven. Maxence Lacroix, Sebastiaan Bornauw, Mickx van de Ven, Anselmo Garcia Mc Nulty, te još uvijek Marin Pongračić, igrači su koje Niko Kovač na raspolaganju za popunu stoperskih pozicija, dok lijevi bok pokrivaju Paulo Otavio i Jerome Roussillon.

Prvi je Brazilac koji je trenutačno izvan stroja zbog problema s koljenom, stoga bi Franjić po potrebi mogao uskakati i na tu poziciju, koju je vrlo dobro pokrivao u Dinamu.

Linker
25. travanj 2024 06:46