MAREK DORCIK/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Marek Dorcik/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
SPEKTAKL U VELJAČI

Evo kad će Dinamo saznati protivnika! Ne zna se tko je teži ždrijeb, pogledajte zastrašujući popis

Hrvatski prvak će u prvoj nokaut rundi igrati protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2021. 22:51

Dinamo je u Londonu srušio West Ham i sam riješio svoju sudbinu u Europskoj ligi! Gol odluke, rijetko viđenu golčinu, zabio je Mislav Oršić, a Modri su izborili drugo mjesto u skupini H i početkom sljedeće godine čeka ih pravi izazov sezone.

Hrvatski prvak će u prvoj nokaut rundi igrati protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka, a taj popis izgleda zastrašujuće:

RB Leipzig (Njemačka), Porto (Portugal), Borussia Dortmund (Njemačka), Šerif (Moldavija), Zenit (Rusija), Barcelona (Španjolska), Sevilla (Španjolska) i Atalanta (Italija).

Ždrijeb parova 'šesnaestine finala' Europske lige održat će se u ponedjeljak, 13. prosinca u podne u sjedištu Europske nogometne federacije u Nyonu.

Barca, koja proživljava teške dane bio bi ipak spektakl najviše kategorije. Makar i bez Messija. Ni ostali potencijalni protivnici nisu nimalo nezanimljivi - RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Sevilla i Zenit. U njima su brojni hrvatski igrači, u RB-u dva bivša dinamovca Gvardiol i Španjolac Olmo, u Zenitu Lovren, u Dortmundu Pongračić, u Sevilli Rakitić, u Atalanti - Mario Pašalić.

Po novoj shemi, kako u Europskoj ligi igra 32 kluba, a ne više 48, pobjednici idu izravno u osminu finala, a drugoplasirani i trećeplasirani iz Lige prvaka igraju nokaut fazu u rangu šesnaestine finala, koja se formalno ne zove tako nego preliminarna nokaut runda. Takvu je terminologiju UEFA upotrijebila zato što ne sudjeluju svi u šesnaestini finala... Bitno je da drugi iz Europske lige igraju protiv trećih iz Lige prvaka.

Prvu utakmicu Dinamo će igrati 17. veljače u gostima, a uzvrat na Maksimiru je 24.

Linker
16. svibanj 2024 09:58