ALEXANDRA BEIER Afp
LOŠE OCJENE ZA MODRE

Europa detektirala glavne krivce za Dinamov debakl, neki su dobili čistu ‘nulu‘, evo i što zamjeraju Jakiroviću

Težak poraz dinama glasno je odjeknuo nogometnim svijetom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2024. 09:41

Provjerili smo kakve su ocjene igračima Dinama dali neki od inozemnih medija koji su na taj način popratili rekordno visok poraz Modrih protiv Bayerna u Münchenu (9:2).

Portal Goal.com nazvao je cijelu momčad Dinama ‘velikim gubitnikom‘. U opisu se ističe kako je Dinamova zadnja linija kriva zbog tri kaznena udarca.

‘‘Apsolutno su ih potukli Bayernovi napadači koji su se poigravali s njima, pogotovo u drugom poluvremenu‘‘, ističe se u tekstu.

U tiskanom izdanju La Gazzette dello Sport, najmanju ocjenu - četvorku - u Dinamovoj momčadi dobili su Kévin Théophile i Samy Mmaee, a četiri je dobio i Sergej Jakirović. Najbolje ocijenjen, pak, bio je Ivan Nevistić sa šesticom.

image

Ivan Nevistić je među najbolje ocijenjenim dinamovcima

RONALD GORSIC Cropix

Španjolska Marca igrače ocjenjuje sa zvjezdicama, a maksimalne tri zvjezdice dobili su Kimmich, Olise, Musiala, Kane i Kompany, dok su u Dinamu, s crticama umjesto zvjezdica, odnosno s "nulom", "nagrađeni" Ristovski, Théophile, Mmaee, Pierre-Gabriel, te Stojković i Ademi, koji su ušli s klupe u zadnjoj trećini dvoboja, a ostali Dinamovi igrači dobili su po jednu zvjezdicu.

Portal SportsDunia donosi brojčane i opisne ocjene Modrih, pri čemu je najvišu ocjenu, 7 od 10, unatoč devet primljenih pogodaka dobio vratar Ivan Nevistić.

‘‘Bilo bi neiskreno ne dati mu dobru ocjenu. Obranio je 10 puta unatoč tome što je primio devet golova. Hrabar nastup koji će biti zapažen‘‘.

Sedmicu je dobio i Bruno Petković.

‘‘Igrao je s punom snagom. Postigao gol i dobio rekordnih 13 duela. Njegov trud na kraju nije bio dovoljan za njegovu momčad‘‘.

image
ALEXANDRA BEIER Afp

Najslabije ocjene, četvorke, dobili su braniči Théophile i Ristovski.

‘‘Sjeverni Makedonac je odigrao lošu utakmicu, a dobio je i žuti karton zbog svojih problema. Izgledao je potpuno bez ideja protiv Bayernove kvalitete‘‘, piše u tekstu.

I trener Sergej Jakirović dobio je četvorku.

‘‘Možda bi ipak užasno izgubio zbog razlike u kvaliteti, ali njegove zamjene su bile prilično loše‘‘, smatra novinar portala SportsDunia.

image
RHR-FOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Statistički portal WhoScored kao najboljeg dinamovca vidio je Brunu Petkovića, kapetan je dobio ocjenu 7,8. Najslabije su ocijenjeni Theophile-Catherine (4,7) i Ristovski (4,8).

Na SofaScoreu su najbolje ocjene kod Dinama dobili Petković (7,5), Marko Pjaca (7,3) i Ivan Nevistić (7,0), a najslabije Theophile-Catherine i Ristovski (po 5,2) te Samy Mmaee (5,3).

Linker
18. rujan 2024 09:42