NIKSA STIPANICEV Cropix
INTERVJU ZA SN

Drmić o ugovoru, Petkoviću, Čačiću i Bišćanu: ‘Probudio nas je, a treninzi su fantastični‘

‘Smeta li me da nisam dobio novi ugovor? Prije bih rekao da smeta vama, dosta se zabavljate time‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. travanj 2023. 22:57

Josip Drmić ove je sezone najbolji strijelac Dinama. Pogotkom protiv Slavena Belupa dostigao je brojku 14, što znači da je za jedan pogodak prestigao Brunu Petkovića. Po šest pogodaka postigao je u HNL-u i Kupu, dva je dodao u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ubilježio je i ukupno i sedam asistencija...

Kad smo prošli tjedan dobili izvješće Dinamove revizije i vidjeli koliko su Modri zaradili od Lige prvaka, odmah smo se sjetili baš njega. Jer upravo je on svojim pogotkom donio Modrima najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Drmić ima itekako puno “dionica” u toj velikoj zaradi maksimirskog kluba. Inače je vrlo simpatičan čovjek, koji nikada, za razliku od nekih modrih nogometaša, ne bježi od novinarskih mikrofona. U srijedu smo popričali s Josipom.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Pogotkom protiv Slavena Belupa postali ste najbolji strijelac Dinama ove sezone s 14 postignutih golova. Što vam osobno znači taj podatak, koliko je bitan?

- Kao napadaču sigurno mi to godi, ali definitivno ne želim stati na toj brojci. Brojke su za nas napadače bitne, ali ne i presudne. Uvijek sam gladan golova i pokušat ću i do kraja sezone podići tu brojku, kako bih time pomogao svojoj momčadi.

Nakon ozljede Brune Petkovića dobili ste status prvotimca i u naredne tri utakmice svaki put ste imali važnu ulogu, dva puta ste asistirali, jednom zabili. Znači li to da bi i prije bilo tako da ste imali status igrača prve momčadi. Koliko bi vaše brojke bile još bolje da je bilo tako?

- Teško je znati što bi bilo i kako bi bilo. Nažalost Bruno se ozlijedio i evo ja sam dobio priliku iskoristiti više minuta i drago mi je da sam koristan momčadi. Zadovoljan sam svojim igrama. Dostigao sam sad već neki kontinuitet i najbitnije mi je da pobjeđujemo kao ekipa, a ako moje brojke time budu bolje, sigurno da ću biti sretan. Bruno i ja od početka sezone na neki način dijelimo minute. Nekad smo igrali i zajedno u napadu. Znamo koliko je on kvalitetan igrač i koliko je bitan igrač za našu momčad. Zapravo nas dvojica nismo isti tip napadača i u tome je dosta velika razlika. Meni je bitno da kad god dobijem priliku da je iskoristim i da pokažem zašto sam doveden u klub.

Jeste li pomalo razočarani što niste više igrali, jer, vidimo, kad igrate onda je to dobro i za vas i za Dinamo?

- A gledajte, lagao bih kad bi rekao da sam sretan kad ne igram. Svi mi igrači težimo tome da igramo, da pokazujemo svoju kvalitetu, da se izborimo za priliku. Ovo mi je tek prva sezona u Dinamu i trebalo je i meni vremena za prilagodbu na način igranja ovdje. Jer nije isto kada igraš u Dinamu i kada napadaš deset igrača koji stoje u niskom bloku ili kad primjerice igraš u nekom drugom klubu u HNL-u gdje ipak imaš neku otvoreniju igru protivnika pa je time lakše i nama napadačima jer imamo više prostora. Generalno sam zadovoljan svojim igrama, ali znam da mogu bolje i više i to ću se potruditi pokazati na terenu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Zamjerate li što bivšem treneru Anti Čačiću? Je li vas mogao više koristiti ili vas je ipak štedio zbog vaših koljena? Je li s vama razgovarao na tu temu?

- Svakako ne mogu reći da me štedio zbog koljena jer od kad sam došao u Dinamo s koljenom nema problema. Jako puno radim zajedno s našom medicinskom službom, ali i privatno sa svojim ljudima na pripremi za svaku utakmicu i mogu reći da je taj dio za sada odličan. Treneru ne zamjeram ništa. Davao mi je utakmice, igrao sam Ligu prvaka, igrao puno bitnih utakmica i imao je razumijevanja za moju situaciju s koljenom. Možda sam neke susrete mogao više startati od prve minute, ali to je odluka trenera koji u tom trenutku procijeni što je najbolje za klub. Ponavljam meni je bitno da svaku minutu iskoristim i drago mi je što me u zadnje vrijeme krenulo. Osim neke dobre igre, ipak svi kod napadača najviše vrednuju pogotke i asistencije, a ono što je meni najbitnije jest da smo uspješni kao momčad.

Igrači Dinama kojima ugovor ima rok trajanja do ljeta 2024. godine dobili su ponude za potpisivanje novih ugovora. Koliko znamo, vi niste. Smeta li vas? Naročito sada kad ste službeno najbolji strijelac u sezoni?

- Pa prije bih rekao da smeta vama jer vidim da se dosta zabavljate time. Ja osobno nemam nikakvih problema, kao ni klub. Pa meni je ovo prva sezona u Dinamu koja još nije ni završila. Imam ugovor koji smo potpisali tek prošle godine i vrijedi do ljeta 2024. i onda imam mogućnost sjesti s klubom i aktivirati još jednu godinu. Ima vremena i ne žurim nigdje. Nije isto uspoređivati mene i ove druge igrače jer oni su u klubu duže i nisu kao ja tek stigli i zapravo tek prošlo ljeto potpisali ugovor. Na meni je da “pričam” na terenu, klub će onda procijeniti što je najbolje za njih, a ja što je najbolje za mene. Klub ima vremena cijelu sljedeću sezonu razgovarati sa mnom o toj temi da aktiviramo dodatnu godinu mog ugovora.

Također, stalno se piše i govori da Dinamo želi dovesti mlade napadače Frigana i(ili) Vipotnika iz Maribora? Mislite li da to znači da biste opet mogli u drugi plan?

- Klub kao Dinamo svaki prijelazni rok, a pogotovo ljetni, radi punom parom. Tako smo i ovo ljeto stigli nas nekoliko novih igrača i to je najnormalnija stvar u nogometu. Ne, nije me strah. Zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla. Trenutno u rosteru imamo samo dvojicu napadača tako da je normalno da klub gleda da možda dovede još kojeg. Zašto možda u budućnosti ne bismo igrali s dva napadača pa se samim time otvara i više mjesta i minuta za nas napadače. Vidjet ćemo što donosi ljeto. Svakako sam spreman i bit ću i tada spreman na sve. Prije svega da svojim igrama zaslužim biti dio ove momčadi i da pomognem onako najbolje kako mogu, a to je s pogocima.

Hoćete li razmišljati o odlasku iz Dinama ako se jedan ili obojica dođu u svlačionicu ili ćete ugovor odraditi do kraja?

- Ponavljam, još nisam ni prvu sezonu odradio u Dinamu. Sretan sam ovdje jer je Dinamo veliki klub. Igrali smo Ligu prvaka, osvojili Superkup i evo bližimo se kraju prvenstva gdje želimo osigurati novi naslov prvaka. Trenutačno uopće ne razmišljam o transferima nego samo o obrani naslova prvaka, dobrom odmoru i onda da što bolje krenemo u najvažniji dio sezone za Dinamo - zaključio je Drmić.

Bišćan nas je probudio, treninzi su fantastični

Što je donio dolazak Igora Bišćana? Jeste li s njim razgovarali u četiri oka, što vam je kazao? Računa li na vas?

- Vidi se da se radi o velikom profesionalcu. Definitivno je donio neko osvježenje, neku novu energiju. Probudili smo se, vratio je vjeru u nas. Treninzi su fantastični i zanimljivi. Novi stožer i trener rade odličan posao i stvarno smo svi motivirani i gladni novih bodova i pobjeda. Krenuli smo odlično s novim trenerom i trebamo tako nastaviti i dalje.

Navijači ne trebaju strahovati za naslov, ali ništa još nije gotovo

Je li sad konačno Dinamo osigurao naslov prvaka ili bi navijači opet mogli strahovati?

- Mogu svakako reći da ne trebaju strahovati, ali isto tako moram reći da još ništa nije gotovo. Mediji su svašta pisali nakon one pobjede protiv Hajduka pa eto vidite da se svašta može dogoditi u nogometu. Naravno da ne strahujem da će se to ponoviti jer smo se vratili na pobjedničke staze i puni samopouzdanja idemo dalje u svaku utakmicu. Nećemo se opustiti i idemo do kraja prvenstva u svakoj utakmici po tri boda i pokazati svima da smo najbolja momčad u Hrvatskoj.

Razmišljate li o tome da Dinamo proslavi titulu na Poljudu, u dvorištu najvećeg rivala? Hoće li biti tako?

- Ne razmišljam. Također vidim da se mediji zabavljaju s time. Nama je cilj da osiguramo naslov prvaka što ranije. Ako to bude u Splitu, neka bude u Splitu. Sigurno da će utakmica sama po sebi kao derbi biti posebna, a ako se uzme u obzir da se prvenstvo može riješiti, sigurno da će obje momčadi biti posebno motivirane. Mi da završimo posao, a oni da nam odgode proslavu barem još koje kolo - kaže Drmić.

Najbolji strijelci Dinama ove sezone u svim natjecanjima

14 golova - Drmić

13 golova - Oršić, Petković

9 golova - Ivanušec

Najbolji strijelci Dinama u eri Lige 10 u svim natjecanjima

2013./14. Duje Čop 33 gola

2014./15. Angelo Henriquez 29 golova

2015./16. Armin Hodžić 18 golova

2016./17. Armin Hodžić 21 gol

2017./18. El Arabi Hilal Soudani 18 golova

2018./19. Mislav Oršić 13 golova

2019./20. Mislav Oršić 21 gol

2020./21. Mislav Oršić 24 gola

2021./22. Mislav Oršić 20 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 14:08