Sandro Kulenović

 GORAN MEHKEK Cropix
POVIJESNA UTAKMICA

Dinamo je igrao bez službenog grba zbog kojeg su neki stavljali glave na panj, marketing ima druge prioritete

Modri su odlično otvorili sezonu i najavili da titulu ne kane ispustiti iz ruku
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 07:22

Dinamo se poigrao s Istrom zato što se Martin Baturina razmahao kao Pablo Picasso kistom po platnu, Arbër Hoxha jurio poput TGV-a, a Sandro Kulenović zabio dvije od tri velike šanse što je postotak s kojim se ne može često pohvaliti. Je li ovo najava novih razina Dinamova centrafora? Matirao je Puljane 5:0 i stoga što su i svi ostali igri dobro, ali da to učiniti asistirao mu je i gostujući trener Paolo Tramezzani koji je očito precijenio svoju momčad pa se došao na Maksimir nadigravati. Vjerujući da može igrom parirati postavio je ekipu otvoreno, ali Istra je bila razvučena po terenu, ostavljala je golem prostor, nije ispunila niti jedan zadatak koji je nužan da bi se igrao moderan nogomet. Još kad u formaciji 3-5-2 griješite u postavljanu, budete meki i dekoncentrirani, a Dinamo to iskoristi pa njegove vedete počnu pokazivati kakav imaju arsenal trikova u talonu, dobro su Puljani i prošli s 5:0.

Modri su odlično otvorili HNL utrku i obranu naslova prvaka, najavili da titulu ne kane ispustiti iz ruku, ali tko zna što će se zbivati kroz ostalih 35 kola. Baturina je u jednoj utakmici napravio 60 posto asistencija koje je imao u cijeloj protekloj HNL sezoni, servirao je golove Theophileu koji je dominirao obranom i zabio te Kulenoviću, a lijep pas dao je i Pierre-Gabrileu za završni gol. Dojmljive poteze nudili su i Pjaca krenuvši na desnom krilu, a završivši na lijevom te Petar Sučić. Predstavio se stoper Mmae, prava iskušenja pokazat će više koliko će donijeti. Debitirao je i Španjolac Torrente...

image

Arber Hoxha

GORAN MEHKEK Cropix

Kad Dinamo svlada Istru 1961 to nije povijesni događaj, čak i ako je rezultata 5:0 neće izazvati ni euforiju navijača Modrih niti dramu kod Puljana, ali to je ipak bila povijesna utakmica jer rijetko kada Dinamo je igrao bez svojeg službenog grba. Treći dres, crni, koji je tako predstavljan izgleda lijepo i efektno, ali Dinamov grb vidjeli smo jedino na rukavu kapetana Ristovskog te kad je ga ljubio Dani Olmo na poluvremenu na prvom, plavom, dresu. U klubu su se odlučili ponuditi izvedenicu jednog segmenta grba, konkretno varijantu s malim d, što je trend koji je sve češće zastupljen u svijetu, a pogotovo u NBA ligi. To je dizanjerska kreacija koja je možda nekoga oduševila, a nekoga nije. U proljeće 1971. pojedini su stavili glave na panj kako bi se Dinamo pojavio na službenim utakmicama s grbom na kojem je gornju polovicu činila šahovnica i zato taj grb ima posebnu dimenziju, ali moderna vremena donose nove poglede i prioritete. Barem za marketinške svrhe. Istina, u doba kad su se mijenjala imena bilo je utakmica koje je Dinamo igrao potpuno bez grba. Tako i jedan derbi s Hajdukom u sezoni 1992/93.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. kolovoz 2024 15:50