DRAGAN MATIC DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
IN MEMORIAM

Devet godina od odlaska jednog od najvećih dinamovaca, čovjeka koji će zauvijek imati status legende Modrih

Odigrao je 384 utakmica u dresu Plavih za koje je nastupao od 1971. do 1981. godine
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 16. lipanj 2022. 14:29

Danas se navršilo devet godina od odlaska Josipa Kužea, bivšeg Dinamovog igrača i trenera niza klubova, koji je preminuo 16. lipnja 2013. u dobi od 60 godina. Kuže će, podvukli su u Maksimiru, zauvijek nositi status legende Dinama i osobe neizostavne u povijesti zagrebačkog kluba.

Odigrao je 384 utakmica u dresu Plavih za koje je nastupao od 1971. do 1981. godine. Bio je jedan od miljenika zagrebačke publike i svih navijača, a nakon igračke karijere u par se navrata u ulozi trenera vraćao na Maksimir. Do 1988. godine vodio je mlađu momčad nogometne škole Dinamo, dok je mjesto glavnog trenera na klupi prve momčadi preuzeo godinu dana kasnije.

image
IVAN KLINDIC/CROPIX

Osim u natjecateljskoj sezoni 1989./90., vodio je Dinamo u ulozi trenera i kasnije, u sezoni 2005./06., kada je trofej prvaka Hrvatske nakon dvije godine vraćen na Maksimir. Kužeova bogata trenerska karijera uključuje i klupske mandate u Borcu iz Banja Luke, Rot Weiss Erfurtu, Mainzu, Gambi Osaki, Chemnitzeru, Interu Zaprešiću, Rijeci, Varteksu, JEF Unitedu, Tebi, a bio je izbornikom i nogometnih reprezentacija Ruande i Albanije.

U znak odavanja počasti, posljednje počivalište Josipa Kužea na zagrebačkom su groblju Mirogoj obišli su glavni trener Ante Čačić, njegov pomoćnik Alen Peternac, kao i team menadžer prve momčadi, Josipov sin Marko Kuže.

Linker
16. travanj 2024 15:19