Arber Hoxha

 RONALD GORSIC Cropix
PROMAŠIO NEZAMISLIVO

Da je Dinamov ofenzivac kladioničar, listići bi prolazili po pravilu - promaši sve i uzmi lovu

Ogled je obilježila i ozljeda Baturine, takav slučaj najčešće znači tri tjedna pauze
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2024. 20:38

Dinamo je uzeo očekivane i bitne bodove protiv Rudeša, ali je velika opasnost da je izgubio Martina Baturinu za okršaje s Hajdukom u prvenstvu i Kupu. Modri veznjak izašao je iz igre zbog bola u zadnjoj loži, koji je osjetio vodeći loptu, bez kontakta, te mu je kasnije stavljen led.

Kad se to dogodi, najčešće su tri tjedna stanke. Prije nego što obavi preglede, sve govori da Baturina neće moći igrati za reprezentaciju, a u Dinamu strepe hoće li se ipak oporaviti za Split. Bit će to veliki udarac ne bude li ga u okršajima koji mogu prelomiti sezonu. Baturina je glavni špilmaher uz Brunu Petkovića.

Fran Brodić ulaskom u nastavku dvoboja okrenuo je “krvnu sliku” Modrih i utakmice izvrsnom igrom između linija, ali i u kaznenom prostoru, a Moreno Živković zabio glavom nakon kornera prvijenac za Dinamo. Povratnici s posudbe, dečki iz sjene, donijeli su svjetlo u tunel koji se nakon prvih 45 minuta činio dužim od Simplona.

image

Martin Baturina

GORAN MEHKEK Cropix

Dinamo je kritično loš pred protivničkim vratima, njegovim igračima trebaju šanse i šanse da bi nešto zabili, a kad je težak teren drama je još veća. Modri su opetovano u prvom poluvremenu igrali sporo, preniskog intenziteta, nije bilo žustrine i žestine, a ako želiš razliku raditi “na finjaka” onda moraš imati prolaz jedan na jedan i točan pas.

Skromni Rudeš odolijevao je do 60. minute iako su gosti u nastavku dvoboja podignuli ritam, počeli ozbiljno pritiskati i samo je bilo pitanje vremena kad će bunker pasti. Dogodilo se to iz kornera Martina Baturine zato što Arbër Hoxha može zapucati i nezamislivo. Kad bi igrao kladionicu, kao što reagira u prilikama u HNL-u otkako je modrom dresu, svaki bi mu listić bio dobitan po pravilu - promaši sve i uzmi lovu. Na kraju je završilo 3:0 jer se i Petar Sučić, nakon tragičnog izdanja u Solunu, upisao sretno u strijelce po odbijenoj lopti, što bi mu trebalo dati dozu samopouzdanja.

Nakon prvog poluvremena jak je dojam bio da je Dinamo klub koji protiv nikoga u HNL-u nije siguran u pobjedu. Svaka je utakmica patnja za momčad i navijače, ova je još sjajno i prošla. Tome je pridonio i domaćin, koji nije mogao više pratiti ritam. Nastave li ovako igrati, jedino im ostaje da svi zajedno odu na Kamenita vrata i pomole se, pa će možda biti prvaci. Velika neizvjesnost čeka modru momčad i navijače. Ovog časa im je najvažnije da su prebrodili prvi nastup nakon potopa od PAOK-a.

Rudeš se odupirao dok je imao snage, a onda položio oružje. No, vratar Matej Marković zavrjeđuje velike komplimente jer imao je deset obrana, od toga su neke bile spektakularne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:11