DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Čačić poslao poruku navijačima i progovorio o ‘Andriću umjesto Petkovića‘: ‘Ovaj sustav najviše odgovara Dinamu‘

‘Tužan sam jer mogli smo utakmicu odvesti u X i ostati neporaženi‘, žalio je Samir Toplak
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2022. 21:31

Nogometaši Dinama došli su do teško izborene 1-0 pobjede na gostovanju kod Gorice koja ih je približila obrani naslova prvaka Hrvatske. Pobjedu Dinamu, baš kao i na nedavnom gostovanju kod Rijeke, donio je kapetan Arijan Ademi pogotkom u 85. minuti.

Kako nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica završila bez pogodaka, a Osijek je još u subotu poražen u Rijeci, četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima 69 bodova, pet više od Osijeka te šest više od Hajduka.

- Čestitam igračima na pobjedi koja je bila važna, čestitam im i zbog toga jer su ušli dobro u utkmicu. Bilo je perioda kada je i Gorica igrala dobro. Moram se zahvaliti i navijačima koju su nas bodrili cijelu utakmicu, s jedne i druge tribine. Mišljenja sam da smo cijeli susret bili bolja momčad, stvorili dosta prilika, a dovoljno govori podatak da je domaći vratar bio prvo ime susreta - rekao je Čačić nakon utakmice, pa nastavio:

- Ovaj sustav igre najviše odgovara Dinamu, i zato smo mijenjali onaj stari. Igrači se osjećaju dobro u ovom sustavu i to su pokazali. Očekivali smo da će biti teška utakmica, kraj je prvenstva i neki su igrači izgubili svježinu, a na neke nismo ni mogli računati. Ali, kažem, veliko im hvala na ovoj utakmici. I još jednom, veliko hvala navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu.

Petković je startao s klupe, Andrić je krenuo od prve minute, hoće li to biti praksa i u budućnosti?

- Vidjet ćemo, sada imamo malu pauzu i vidjet ćemo kako će pojedini igrači reagirati, vidjet ću u ovih tjedan dana koji će igrači najbolje odgovoriti na sve zahtjeve. Igrači su i malo izraubani, da tako kažem. Ivanušec se vraća, Ademi je odigrao svih 90 minuta, a isto nije sasvim fit... - rekao je Čačić a priču o Petkoviću još malo pojasnio na presici.

- Petkovića definitivno vidim kao devetku i napadača, koji nosi dva stopera na sebi, to od njega očekujem. Imamo dosta veznih igrača i bez Petkovića. Što se tiče Emrelija, morao sam ga vaditi jer mu je iskočilo rame, to je vrlo bolno i vidjet ćemo kako ćemo njegovu ozljedu sanirati u sljedećim danima - rekao je Čačić i odgovorio na pitanje razmišlja li i o dugoročnijem angažmanu na klupi Dinama.

- Došao sam ovdje da se stavim u službu Dinama, kao dinamovcu ta ponuda se ne može stavljati na vagu. Trenutačno razmišljam samo kako da završim sezonu i osvojim titulu prvaka, a što će biti u budućnosti to ćemo vidjeti - podvukao je trener Modrih.

Samir Toplak i Gorica opet su bili tako blizu boda, a ostali bez ičega, upisan je 15. poraz kroz 16 nadmetanja s Dinamom kroz četiri sezone.

- Tužan sam jer mogli smo utakmicu odvesti u X i ostati neporaženi. Uplašeno smo ušli u dvoboj, ali od 20. minute smo se osloboditi, međutim, nemamo dobra rješenja u završnici da bismo bili opasni i zato ni nismo priprijetili Dinamu kako sam priželjkivao - kazao je trener Gorice, koji je imao mnogo pretumbacija u sastavu.

- Dali smo sve i nemam što zamjeriti mojim igračima, ali imamo rupu u kadru i to nije lako nadoknaditi. Bili smo na svom maksimumu i to me može radovati, ali nikad ne slavim poraze. Bili smo bolji nego u Splitu, a opet nismo izbjegli poraz. Prešao sam na trojku u zadnjoj liniji da bolje zatvorimo tu lijevu stranu, ali opet je Šimunović morao izaći zbog grčeva, a Steenvoorden je jedva završio utakmicu. Da smo bili konkretniji u napadu, možda bi bilo bolje, ali ostaje nam raditi dalje i spremati se za Koprivnicu - završio je Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:09