Velimir Zajec

 Profimedia
TRAŽI SE RJEŠENJE

Bivši trener besplatno se može vratiti u Dinamo, Zajec ga favorizira: ‘O njemu imam najbolje mišljenje‘

Mnogi se nadaju da će najavljeni izbori u Dinamu donijeti pozitivan reset maksimirskog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. veljača 2024. 12:45

Mogu li najavljeni izbori u Dinamu biti reset kluba koji je očito potreban u Maksimirskoj 128? Velika većina navijača i zaljubljenika u plavu boju oduševljeno je prihvatila Velimira Zajeca kao kandidata za predsjednika kluba na listi Dinamovo proljeće. Drže oni da bi upravo klupska legenda mogla biti osoba koja je potrebna klubu kako bi se osovio na noge, kako bi izašao iz krize u koju je upao na svim razinama, od terena do upravljačkih struktura.

Nadaju se da bi dolazak Zajeca mogao pokrenuti procese koji bi zaustavili negativne priče koje su već više od godinu dana potresale Maksimir, sve te dvorske borbe koje su iscijedile mnogo energije svima vezanima uz maksimirsko društvo. Modrom klubu sada je više nego ikad potrebna jaka ličnost, veliko ime koje će biti po ukusu navijačkog puka, a isto tako imati nogometnog znanja za donošenje pravih poteza. Od odabira sportskog direktora do trenera.

Zajec ima najbolje mišljenje o Bišćanu

Dinamu je apsolutno potreban novi sportski direktor, a zaista nije normalno da ga do sada Uprava kluba nije izabrala. Vjerojatno i zbog toga što zapravo i ne zna koga treba izabrati, nema adekvatno rješenje...

Slična je priča i s izborom trenera. Dojam jest da se luta kao u neprohodnoj džungli. Recimo, Igor Bišćan je smijenjen nakon što ga je eliminirao AEK, a ovog trenutka Sergej Jakirović i dalje ostaje na klupi, s kreditom koji nikada nisu imali Dinamovi treneri. Gdje je tu logika? Ima li sad na tržištu slobodnih trenera koji bi mogli eventualno zamijeniti Jakirovića, a za koje bi se odlučila Uprava? Koji su kriteriji za odabir Dinamovih trenera?

image

Velimir Zajec

NENAD OPAČAK Cropix

Vjeruju navijači da bi upravo Zajec trebao biti taj koji će znati kako izabrati. Može li eventualno, ako Zajec bude izabran za prvog čovjeka kluba, ponovno na plavu klupu sjesti Igor Bišćan?

- O Bišćanu kao čovjeku i nogometnom entuzijastu imam najbolje mišljenje i ono se neće promijeniti, ali očito je činio pogreške. Cijelo njegovo nogometno razmišljanje na koncu je stalo u utakmicu s AEK-om. Nije imao adekvatne zamjene, očito ne voli puno mijenjati. Ja generalno ne volim te tzv. pozitivne šokove, doživljavam ih kao rasipanje novca i trošenje kvalitetnih ljudi, a takve ljude treba čuvati - kazao je Zajec u intervjuu na temu Bišćan.

Bišćan je ovoga trenutka slobodan trener. I ono što je bitno u cijeloj priči, povratak Bišćana ne bi Dinamo praktički ništa koštao. Jer, nakon što je otišao iz Maksimira, iz modre blagajne na njegovu adresu ionako stiže “alimentacija”. Naravno, prije svih mogućih špekulacija prvo na izborima treba pobijediti lista Dinamovo proljeće, a nakon toga na izbornoj skupštini Zajec treba biti izabran za predsjednika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 10:27