Bosko Šutalo

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PREGOVORI NAPREDUJU

Atalanta više ne traži čak četiri milijuna eura, mladi Vatreni sve je bliže dolasku na Maksimir...

Imaju u Dinamu i plan B, drugu metu ako ne dođe do povoljnog raspleta s Talijanima...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. lipanj 2022. 18:54

Dinamo je pustio pipke po nogometnom tržištu, tragaju Modri za stoperom, pisali smo već i o tome da je prva meta Boško Šutalo, U-21 reprezentativac, aktualni igrač Atalante, koji je prošlu sezonu odradio na posudbi u Tudorovoj Veroni. Druga je meta Toni Borevković. Šutalo je Dinamu posebno zanimljiv, pregovori već traju, Atalanta je u prvi mah tražila četiri milijuna eura, što je Dinamu ipak previsoka svota.

Međutim, zadnjih dana stvar se zakuhala, sve strane su se približile i Šutalo je već bio blizu dolasku u Zagreb, no, talijanski izvori tvrde nam da ipak još nije sve tako blizu i da treba koji dan pričekati na odluku. Idućeg tjedna mogla bi biti poznata situacija oko njegova dolaska, hoće li Dinamo u novu sezonu krenuti s dva Šutala, s jednim ili možda nijednim ako u međuvremenu dođe ponuda za novopečenog reprezentativca Josipa?

image
FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp

Uglavnom, jasno je da se sprema neki odlazak iz zadnje linije, a kako se sve glasnije priča u Maksimiru i oko njega, među prvima bi mogao otići Kevin Theophile-Catherine. Ušao je, kao i Emir Dilaver, u zadnju godinu ugovora, što je uvijek u nogometu povod za razgovore oko igračeve budućnosti, a kako KTC ima jedan od najvećih ugovora u Dinamu, Modri ne bi imali ništa protiv da se već ovog ljeta nađe neki model raskida ugovora.

Nije nebitno što Kevin Theophile nije prva opcija Anti Čačiću, novi trener, navodno, nije posebno fasciniran Francuzom, zapravo, nije ni mogao biti, jer na kraju sezone i nije previše igrao. Od pet utakmica, odigrao je tek jednu i to onu protiv Lokomotive, jedinu u kojoj Čačićev Dinamo nije pobijedio (1:1).

Bio je Kevin Theophile i ozlijeđen, ali pitanje je bi li igrao i da je bio zdrav. I, pitanje je kakav će mu status biti ovog ljeta, pogotovo ako dođe Boško Šutalo ili neki drugi stoper. Jedno od glavnih pitanja ovih priprema jest i kakva će biti sudbina Kevina Theophilea? Moguće su sve opcije, od one da i dalje bude važan dio Dinamove obrane do one da uopće ne bude u Čačićevim planovima. U Maksimiru se, očito, pripremaju za sve mogućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:42