Samir Toplak

 

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
Toplak napada Dinamo

‘Antu Čačića cijenim, a Dinamo je baš po svemu već odavno trebao biti prvak! Mi sve pratimo iz prvog reda‘

Dugo se znamo, ali ovakvog Samira Toplaka, pet kola prije prvenstva, još nismo čuli...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. travanj 2022. 17:25

Razigran u mišlju, uvjeren u djelo, opušten "total". Velika je to razlika...

- Daj, pa kaj ti je; pa znaš gdje sam sve bio i kaj sam sve radio. I sada, odjednom, pripremam utakmice bez da me grči svaki protivnički napad, znajući da lamaće kao mač nad glavom - smije se "trener spasitelj", vatrogasac koji se napokon na klupu se spušta sa šmrkom.

- Velika je to stvar, i zato guštam: nije mi problem raditi, no biti u situaciji da ne strahujem, doista je strašno dobra spoznaja. A povrh toga, u Gorici imam mir, imam momčad, imam uvjete i to je veliki motiv za nastavak.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Želimo igrati nogomet

Kada tome dodate dolazak Dinama, i činjenica da mu fali pet važnih igrača ne lomi samopouzdanja i uvjerenost.

- Često sam govorio i sada ponavljam: nema veće fešte nego igrati protiv Hajduka i Dinama. A u kontekstu da nam dolazi aktualni prvak i prvoplasirana momčad prvenstva, samo dodatno daje "gasa". Nisam ekstra motiviran jer dosad nisam dobio priliku, niti zato što Gorica prakitčki kroji prvenstvo. Velim, motivira me Dinamo uvijek, a kada vidim kako smo dobro pripremili momčad i sam dvoboj, osjećam se još bolje. Ali, reći ću ti, ima tu jedna ekstra stvar, koja nije baš lijepa za neki CV (smijeh), ali je takva: u dosadašnjih 27 utakmica koje sam kao trener vodio protiv Dinama - niti jednom nisam pobijedio, imam 22 poraza i pet remija...

Ako je ikad bila prilika, onda to doista jest ova. Jer, Dinamo dolazi uzdrmam, s imperativom, a Gorica je slobodna, neopterećena, uz kadar koji Toplaka, pokazuje početne utakmice, itekako slijedi.

- Slažem se, i jedina nam je namjera igrati nogomet: to ne skrivam. Neće biti bunkera, otezanja ili bilo čega takvoga. Evo, upravo smo se dogovorili da svi zajedno uživamo i na taj način pokušamo nauditi gostu. S time da ambiciju ne krijemo; želimo odigrati pravu utakmicu i uzeti makar bod, i on bi bio dobar doseg za nas. No, u jednome dijelu ne gledam utakmicu na način da je nama lakše. Ma vraga nam je lakše! Te promjene trenera, iako nisu popularne, donose šok, i siguran sam da će Dinamo izgledati bolje, a usto doista ima velik respekt prema Anti čačiću, kao treneru i osobi. Iskusan je i zna što radi, stoga nam je to samo otegotna okolnost...

image



RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dinamo diktira stvari

Kao što je Dinamu cijela sezona. Nego, kako gledate uopće na cijelu tu borbu, ali i na sam Dinamo: igrački, financijski, organizacijski, dovesti se u ovu situaciju po njih mora biti razočaravajuće i ispod osnovnih očekivanja.

- Neću biti prepametan kada kažem da je Dinamo po svim parametrima koje si nabrojao odavno trebao biti prvakom. To je naprosto tako. Kao što nisam ni najmudriji kada velim da rezultatski iskorak Osijeka i Hajduka, koliko god bili bolji nego prošlih sezona, nije samo odraz njihova napretka, koliko je uvjetovan i ovakvim rezultatskim padom Dinama u HNL-okvirima. To je jednostavno tako. No i to, naravno, raduje, kako neutralnom promatraču, tako i nama koji smo "unutra" pa sada iz prve ruke, direktno utjecajući, možemo sve pratiti iz "prvog reda". Zašto se to Dinamu događa, doista ne znam, i bilo bi neprofesionalno i nefer da sada sudim po vlastitim impresijama; to su pitanja za Dinamo. Znam samo da i dalje želim uživati i danas u Velikoj Gorici sudjelovati u dobroj utakmici u kojoj će Gorica pokazati koliko zna i umije - reći će za kraj Samir Toplak.

Odlično rasoložen, ali ako nas pitate, koji ga malo bolje poznajemo, ipak i dodatno "nabrijan", jer zna da u kružocima potrage za trenerima najvećih HR klubova, on zaslužuje biti barem kandidat. A stalno ga se zaobilazi. Logično je stoga da posebno "grize" kada mu u kvart dolaze Dinamo, Hajduk, Osijek ili Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:21