Ante Čačić

 GORAN MEHKEK Cropix
POBJEDOM PROSLAVITI TITULU

Ante Čačić uoči derbija: ‘Nisam rekao da ostajem!‘; Evo što je trener Dinama rekao o Bruni Petkoviću

Strateg Modrih prokomentirao je i Hajduk, ali i istaknuo važne detalje glede suđenja i dekora.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2022. 10:42

Druženje s novinarima, press-konferenciju na Maksimiru imao je Ante Čačić. Trener novog-starog hrvatskog prvaka iskoristio je priliku pa pozvao navijače na slavljenički ambijent. Ulaznice su već rasprodane, a nakon dvoboja Dinama i Hajduka bit će upriličena fešta u fan-zoni pored stadiona.

- Ispred nas je zadnje kolo, utakmica protiv vječnog rivala, veliki derbi bez obzira što je prvenstvo riješeno. No ta će utakmica imati natjecateljski karakter, dolazi nam Hajduk koji se dignuo, odradio odličnu sezonu, koji ispred sebe ima finale Kupa. Oni će željeti ostati u dobrom raspoloženju, a mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima, koji će doći u velikom broju, pobijedimo. Naša obveza je pred sjajnim dekorom proslaviti titulu na najbolji način, prvi put pobijediti Hajduk ove sezone.

Spomenuo je Čačić i jedan zanimljiv detalj:

- Vidio sam da će suditi mladi sudac, to me veseli kao dolazak svakog mladog igrača na nogometnu scenu. Pozdravljam smjelost sudačke komisije koja se odlučila na derbi postaviti mladog i talentiranog suca. Hrvatski nogomet je na vrhunskom nivou, a sudaca predugo nemamo na velikim natjecanjima. Vjerujem da ćemo uživati u utakmici.

Jasno, ide se na pobjedu?

- Za nas je ovo natjecateljska utakmica, želimo biti na visokom nivou, respektiramo Hajduk. Vidite sami kakva se napravila oko nogometa, neizvjesnot se prelomila u pretposljednjem kolu, pa ćemo sutra imati veliki derbi. Ne sjećam se kada je ovdje bio zadnji put takav dekor. Ne smijem ni reći pred koliko smo gledatelja prije 10 godina slavili naslov.

A njegova budućnost na Maksimiru?

- Nikad nisam rekao da ću ostati trener Dinama i nakon ove sezone, samo da ne idem u trenersku mirovinu. Moj ugovor završava poslije Hajduka, sve kasnije ćemo vidjeti kasnije.

Što oćekuje od Hajduka, hoće li Dambrauskas odmarati igrače za finale Kupa?

- Trener koji drži momčad na okupu i kontrolira proces najbolje bolje osjeća svoje igrače, a ako će trener malo više ramišljati o finalu Kupa, onda će odmarati igrače. Ali,ne vidim razloga za neki veći odmor, do finala Kupa imaju dovoljno vremena za oporavak. Ne znam kakva je situacija kod njihovih igrača, ali mislim da će u Zagreb doći s najboljom postavom. Ma bez obzira, učinit će sve da nam malo napravi nelagodu u toj utakmici. I oni imaju obvezu, imaju puno navijača u Zagrebu, imaju sjajnu sezonu.

Čačić je ovako komentirao popis izbornika Dalića za utakmice Vatrenih u Ligi nacija. Ondje nema Brune Petkovića, ali ima Josipa Šutala.

- Popis izbornika Dalića? Bio sam izbornik, pa ću se sada pokušati staviti u ulogu uspješnog izbornika Dalića. I u njegov popis se ne bi previše petljao, ali držim da izbornik kad zove igrače, zna što čini, imam puno povjerenja u njegov odabir. Drago mi je što je Josip Šutalo na toj listi, pokazao je da se na njega može računati. A Petković? Sigurno ga izbornik nije otpisao, sada nije pozvan, a ako me pitate, mislim da je to za njega bolje. On ima lošu sezonu, relativno lošu sezonu. Nije imao dovoljno odmora, ovo će mu dobro doći, ima se priliku odmoriti, spreman dočekati pripreme. Radi se o klasnom igraču, on će na kraju završiti na Mundijalu, siguran sam u to.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 17:01