ANTE CIZMIC/CROPIX
DOBRA VIJEST ZA NAVIJAČE

Kapetan Mijo Caktaš ponovno u momčadi Hajduka, zaigrat će dva dana prije početka prijelaznog roka?

Primiču se kraju pripreme splitskog kluba u Postirama na Braču, a kapetan je ponovno s momčadi
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. siječanj 2021. 17:59

Primiču se kraju Hajdukove pripreme u Postirama na Braču, u četvrtak su napravljena dva treninga, u petak još jedan i onda se bijela ekspedicija vraća u Split. Jedan dan ranije od planiranog - pisali smo o tome - teren Podježice je prilično uništen i u takvom stanju nije adekvatan za drugu pripremnu utakmicu protiv Croatije iz Zmijavaca u subotu.

Bolje je igrati na Poljudu, ne riskirati eventualno neku težu ozljedu kad ono noga zapne ili propadne u blatu. Bilo bi odmah “ajme i kuku”, “što smo napravili” i “nije nam ovo trebalo”. Uostalom, dosta je bilo Bijelima pretrnuti kad je bolno jauknuo Darko Nejašmić u susretu protiv Solina, nagažen je u dvoboju, bez namjere, ali dogodi se. Ako jest prijateljska utakmica, opet se mora čvrsto igrati.

Srećom, Nejašmić ima samo hematom, pregledom je utvrđeno da ništa nije puknulo i odmor do početka sljedećeg tjedna trebao bi biti dovoljan da se oporavi i ponovo počne trenirati. Dakle, bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Šibenika na Šubićevcu 22. siječnja. Jedan je trening preskočio i Leon Kreković, malo ga smeta peta, nije ništa strašno.

S druge strane oporavio se kapetan Mijo Caktaš, u četvrtak je normalno trenirao sa svima i za vjerovati je da će zauzeti svoje standardno mjesto u utakmici s Croatijom. U utorak smo vidjeli da su svi zdravi igrali, nije se gledalo kome istječe ugovor na ljeto, a nije ga obnovio. To nije bila prepreka, hoće li ubuduće?

Prijelazni rok se otvara u ponedjeljak, sportski direktor Mindaugas Nikoličius je obavio sve pojedinačne razgovore, razbistrio situaciju koliko se može. Kad će povući prve poteze u koordinaciji s predsjednikom Lukšom Jakobušićem, teško je pretpostaviti, osim da do kraja ovoga tjedna nećemo ništa doznati.

Nije još vrijeme za objave, treba se vratiti s Brača, odigrati s Croatijom i onda čiste glave ući u završni tjedan pred nastavak prvenstva, koji Hajduk otvara 22. siječnja gostovanjem na Šubićevcu kod Šibenika.

22. siječnja Hajduk ima prvu utakmicu u HNL-u, gostuje kod Šibenika

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 17:24