DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
USHIĆENI TRENER RIJEKE

Izjava za pamćenje nakon trilera u Zagrebu: ‘Nogometni Bog sve vidi! Na aparatima smo, ne treniramo...‘

Riječani su se vratili iz rezultatskog ponora, a njihov strateg već gledu prema srijedi i Hajduku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2021. 20:06

Što je uopće mogao reći Simon Rožman nakon onakve utakmice u Zagrebu? Gubili su njegovi momci s 2:1, a sudačka nadoknada u trajanju od pet minuta već je bila započela. Yateke, Pavičić, pisali su se do tada uglavnom samo promašaji uz Murićev, ispostavit će se, prvi od dva gola s "kreča". Riječane je krenuo spašavati i Cipetić koji je 20 minuta prije kraja morao van zbog dva žuta kartona u dvije minute.

Onda je krenulo.. Osmanković ruši Kulenovića, a Murić zabija za 2:2 s bijele točke u 92. minuti. Već bi i taj bod nekako, bio dovoljan s obzirom na sve ono što se događalo u, nazvat ćemo ih, prve 92 minute dvoboja.

Ali, igrale su se još tri. Dovoljno za to da se i Kulenović na koncu upiše u strijelce. Pogodak koji mu ni VAR nije poništio...

- Jako sam sretan zbog igrača jer se vidi da su istrošeni. Rotiramo po nekoj logici da ne bismo išli u neku crvenu zonu. Zato smo ostavili u Rijeci Andrijaševića i Tomečaka jer su stvarno “na aparatima”. Jako brzo nas suparnik kažnjava, onda dolazimo u neugodnu situaciju, a ja skidam kapu dečkima za vjeru i preokret. Ovo je moja prva pobjeda u Kranjčevićevoj, uvijek se bilo teško vratiti, a naročito sada nakon 0:2 - rekao je Rožman za Novi list.

Ukazao je potom i na alarmatnu situaciju s kojom se suočavaju svi klubovi...

- Najveći problem je taj tempo, samo smo na regeneraciji, nema ni analize utakmice, praktički smo bez treninga i to sve traje već 20 dana. Ali to nije alibi, sretan sam da nogometni Bog sve vidi i nama ponekad vrati - rekao je zadovoljni trener Rijeke.

Na Rujevici se već sprema kulisa za novi Jadranski derbi?

- Hajduk? Regeneracija u busu, onda Jadranski derbi koji je uvijek velika emocija, a mi ćemo opet morati pronaći igrače koji će to izdržati, ne smijemo ih ozlijediti. Imali smo teške utakmice gdje smo diktirali ritam i samo se nadam da ćemo to izdržati - zaključuje strateg Rijeke.


Iz Lokomotivinog kuta:

Kad vodiš, a sudačka nadoknada u drugom poluvremenu već krene, onda očekuješ pobjedu. U najgorem slučaju, kažeš, i bod je dobar. Još pogotovo ako si s igračem manje i suparnik te pritišće, tjera te uz konopce. Međutim, i u takvim se scenarijima ne razmišlja baš o porazu, makar ta sudačka nadoknada u kojoj već vodiš, traje pet minuta.

Ali, Jerku Leki dogodio se upravo - poraz. Rijeka mu je s dva gola u sučevom dodatku u Kranjčevićevoj uzela bod(ove) i ostavila ga u raljama borbe za ostanak iz kojih su se, još u nadoknadi, igrači Lokomotive nadali izvući, barem malo.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Neugodan poraz je ovo. Nametnuli smo se od početka, a trebali smo završiti utakmicu još ranije. Pogreške su nas koštale, nesmotrenosti Cipetića i Osmankovića u nadoknadi... Da smo te greške sveli na minimum, kako smo se dogovorili... Ovako, poremetio nas je i taj crveni karton, pokušali smo se braniti do samog kraja - započeo je trener kluba s Kajzerice.

Glavni razlog Lokomotivinog pada, kaže njen trener, nije crveni karton Cipetića...

- Kad imaš tri igrača koji ti već u 70. minuti traže zamjenu zbog umora, onda znaš da ćeš se morati obraniti s onim što imaš na klupi. Hadžić je tek stigao i nije u ritmu, Kallaku i Đira tražili su zamjene zbog toga što više nisu mogli trčati. Morao sam mijenjati i na kraju je ispalo tako kako je ispalo. Jedan dio smo uspjeli zatvoriti, ali nakon 2:1 je bilo jako teško izdržati taj pritisak. Žao mi je zbog mojih igrača, bili su borbeni i imali dosta prilika pa mi je krivo da nisu ostali nagrađeni barem jednim bodom - rekao je Leko kojem nakon pet utakmica u dva tjedna dolazi konačno uobičajen raspored od jednog dvoboja unutar sedam dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:32