RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
PO NOVE BODOVE

Hajduk je u uzlaznoj putanji, Tramezzani gađa novu ‘tricu‘: ‘Bez nerealnih ciljeva, ali i ograničenja‘

U posljednjih šest utakmica ispustili su Bijeli tek dva boda, pet pobjeda i jedan remi...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. travanj 2021. 19:15

Preseljenje Nejašmića u drugu momčad u sjenu je stavilo čak i priču oko sutrašnjeg prvenstvenog dvoboja Bijelih. Zanimljivog dvoboja mora se reći, jer zahuktalom Hajduku stiže Belupo, momčad koja ne zna za pobjedu u zadnjih devet prvenstvenih dvoboja i grčevito se bori za opstanak.

S druge strane Hajduk je u uzlaznoj putanji forme, u posljednjih šest utakmica ispustili su Bijeli tek dva boda. Uzeli su pet pobjeda, uz jedan remi. Ostaje pritom "crna rupa" eliminacije iz Kupa, ali posljednja dva mjeseca u prvenstvu su se stabilizirali Bijeli i danas legitimno ciljaju četvrtu poziciju. Utakmica sa Belupom je dvoboj koji Bijele vraća na četvrto mjesto, ali ujedno i približava trećoj poziciji.

Jer pobjeda postavlja Hajduk i kao prijetnju Gorici, a sve to uz utakmicu manje koja im još slijedi sa Dinamom. Ali, da ne idemo predaleko u kalkulacijama, recimo da Tramezzani po drugi put gađa "tricu". Krajem veljače i početkom ožujka nanizao je dvaput Rijeku i Varaždin, a pred dolazak Belupa ima već uspješno riješen Šibenik i Lokomotivu. Ali, oprezan je Tramezzani.

- Koncentrirani smo, jer znamo da nas čeka zahtjevna utakmica kao što je bio i susret sa Lokomotivom u Zagrebu. Kada igraš protiv momčadi koje se bore za opstanak, jasno je da te ekipe uvijek pružaju maksimum. Za nas je svaka utakmica najvažnija, ali svjesni smo da nas protiv Belupa čeka utakmica koja može pružiti važne odgovore. Ne želimo sebi postavljati nerelane ciljeve, ali ni stavljati ograničenja. Vidjet ćemo dokle možemo dogurati, ali svaku utakmicu želimo napraviti korak više - kazao je u svojoj izjavi Tramezzani nakon što su uslijed novih epidemiološloh mjera na Poljudu ukinute press konferencije.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Glede sastava, specifičnost je činjenica da je Tramezzani za današnji dvoboj ostao bez dva zadnja vezna. Stanko Jurić je protiv Lokomotive dobio treći žuti karton koji ga isključuje iz utakmice sa Belupom, dok je Nejašmić preseljen u drugu momčad. Time je uz Fossatija ostao tek Atanasov kao igrač kojeg je Tramezzani u posljednje vrijeme koristio na toj poziciji u sredini terena. U momčad bi se trebao vratiti stoper Vušković koji je izbivao s dvoboja kontra Lokomotive, a ostatak momčadi je ionako standardiziran kada nema ozljeda i kartona. Od utakmice s Rijekom igra Tramezzani sa tri stopera, jedan od njih je i spomenuti Vušković koji je prošlog tjedna sa mladom reprezentacijom Hrvatske izborio četvrtfinale završnice Europskog prvenstva.

- Fantastičan doživljaj za mene kao najmlađeg igrača te reprezentacije. Što se tiče tjelesne spreme, odigrao sam tri utakmice za mladu reprezentaciju u visokom ritmu, ali osjećam se jako dobro. Belupo ? Čvrsta kompaktna momčad, sa tri stopera i dva robusna napadača. U Belupu je i moj bivši suigrač Ivan Delić s kojim ću se rado pozdraviti prije i poslije utakmice, ali za vrijeme dvoboja nema priče i poznanstva, jer idemo po tri boda - poručio je Vušković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:26