TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Gustafsson: ‘Ovo je veliko razočaranje, nije falio samo Livaja...‘ Rosas priznao: ‘Imali smo i sreće‘

Španjolski trener istaknuo je da su se za dvoboj pripremali cijeli tjedan, ali presudila je sreća
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2021. 20:06

Šibenik je na svome Šubićevcu upisao veliku pobjedu protiv tradicionalnog rivala iz Splita. Igrači Marija Rosasa svladali su Hajduk s 2:0 i izbili na sedmo mjesto HNL-a.

Šibenčani su poveli golom Davida Mine Lucumija iz 25. minute, a pobjedu je potvrdio kapetan Mario Ćurić iz jedanaesterca u 84. minuti derbija.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Oduševljenje nakon pobjede nije krio španjolski strateg Mario Rosas:

"Hajduk je bio dobar, imali su posjed. Cijeli tjedan smo se pripremali za ovo, a moram pohvaliti i vratara Rogića. Igrali smo vrlo dobro, čestitam svima, dio smo jedne velike obitelji. Naš je plan bio ostati u niskom bloku jer smo znali da će Hajduk imati loptu u nogama, a zapravo smo imali i dosta sreće, moram to istaknuti. Vrebali smo kontranapade, vjerovali smo svojoj taktici i taj nam je plan u potpunosti uspio, doduše dijelom zahvaljujući i sreći", skroman je bio Španjolac.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Njegov kolega na suprotnoj strani Jens Gustafsson morao je priznati poraz:

"Prije svega čestitam Šibeniku. Danas nismo našli načina kako zabiti iz izglednih situacija. Ovo je veliko razočaranje za nas. Nedostajalo nam je mnogo igrača, ali neću o njima, imali smo dovoljno kvalitetnih igrača na terenu i nismo uspjeli doći do pobjede. Nije nama nedostajao samo Livaja, bilo je tu i ostalih, no prije utakmice znali smo što nas čeka te smo tražili optimalnu formaciju. Ovo je jednostavno bio jedan od onih susreta kada baš ništa ne ide onako kako je bilo zamišljeno. Razočaran sam", poručio je švedski stručnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:27