Bernard Karrica
 RONALD GORSIC/CROPIX
NOVI PLAVI DEČKI

Fantastična večer Dinamovog talenta u snježnom Zagrebu! Dobio veliko priznanje iz Europe pa zabio 3 gola

Zaostala utakmica 13.kola 2. HNL ponudila je čak sedam golova i sjajnu partiju Dinamovog mladog dvojca
Piše: S. KonopljakObjavljeno: 02. prosinac 2020. 18:05

Dinamo II - Međimurje 5:2 ( 1:0 - Karrica (14), 2:0 - Karrica (22), 3:0 - Karrica (46), 4:0 - Radošević (53 - autogol), 4:1 - Marcijuš (61), 5:1 - Julardžija (66), 5:2 - Palić (72))

DINAMO II (4-2-3-1): Čavlina, Hrvoj, Jelenić, Šutalo, Kapitanović, Krizmanić (od 78. Bošković -), Julardžija, Pejić (od 62. Parger), Vukotić (od 90. Valinčić -), Janković, Karrica (od 78. Kolundžić -): TRENER: Ivan Prelec.

MEĐIMURJE: Kirić, Čovo (od 46. Palić), Hranilović (od 56. Jukić), Glavina (od 56. Lovrić), Brcković, Mamić, Radošević, Gogić (od 56. Jakupak), Hajdinjak (od 66. Hairlahović), Marcijuš, Mijić. TRENER: Goran Vincetić.

ŽUTI KARTONI: Čovo (45), Krizmanić (76).

IGRAČ UTAKMICE: Bernard Karrica.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Pod pravim zimskim i sniježnim uvjetima, Dinamo II je u zaostaloj utakmici 13. kola, Međimurje srušio "petardom". Mladići trenera Ivana Preleca konačno su odradili vrhunsku utakmicu i uknjižili svoju tek četvrtu ovojesensku pobjedu.

Inače, gosti iz Čakovca vrlo dobro su ušli u okršaj, međutim, premda su domaćina u potpunosti prikovali u njihov šesnasterac, jednostavno su u 14. minuti, zaboravili na obranu i primili su neočekivano pogodak.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Vukotić poslao loptu udesno za Karricu koji ju je efektno plasirao u suprotni kut. Samo devet minuta kasnije Vukotić je sa svoje polovice terena dugom loptom uposlio albanskoga napadača koji se sjurio prema vratima, izbio sam pred gostujućega čuvara mreže i mirno povisio vodstvo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

U međuvremenu je, doduše, domaći vratar Čavlina dvjema bravuroznim reakcijama spasio naoko sigurno izjednačenje. Prvo je s desetak metara s desne strane snažno pucao nekadašnji Dinamov lijevi branič Glavina, no Čavlina je odbio loptu, na nju natrčao Mamić koji je također silovito gađao, ali i ovaj je put Dinamov čuvar mreže uspio spriječiti pogodak.

Sam je Vukotić zaprijetio u 27. minuti, nakon što ga je prethodno sjajno proigrao Julardžija, ali lopta je prohujala uza samu suprotnu vratnicu. Na otvaranju drugoga dijela Karrica je iskoristio pogrešku gostujućeg vrtara kojem je presjekao loptu i bez problema pogodio praznu mrežu.

image
Bernard Karrica i Edin Julardžija prije nekoliko su dana dobili veliko priznanje - mjesto u najboljoj momčadi finalnog turnira UEFA Youth League za sezonu 2019/20.
RONALD GORSIC/CROPIX

U 52. je minuti već bilo 4:0. Karrica je povukao napad lijevom stranom, spretno otvorio prostor, proigrao Vukotića koji se driblingom oslobodio čuvara, ali je njegov pokušaj asistencije presjekao gostujući vezist Radošević i pritom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Gosti su smanjili u 61. minuti, kad je Brcković snažno tukao s lijeve strane, Čavlina paradom skrenuo loptu na drugu stranu, ali ondje ju je dočekao Marcijuš i volejem smjestio loptu uz pomoć grede u mrežu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Pet minuta kasnije Dinamo je upisao i peti pogodak. Vukotić je filigranskom preciznošću poslao loptu između dvojice braniča u kazneni prostor, ondje ju je dočekao Julardžija i lansirao u mrežu. Međimurci su smanjili u 72. minuti kad je Palić snažno pucao sa 18 metara s desne strane, lopta pogodila u blok i odsjela u bližem kutu. Pet minuta prije kraja plavi su propustili priliku i šesti put zatresti mrežu. Janković je s lijeve strane poslao loptu u for Kolundžiću, kojeg je pritom srušio gostujući vratar Kirić, a sudac Erceg pokazao na bijelu točku. Janković je potom pogodio vratnicu.

Ivan Prelec, trener Dinama II:

- Premda u nenormalnim prirodnim uvjetima, odnosno po snijegu, u dvoboju sa vrlo respektabilnim suparnikom, uknjižili smo izuzetno važnu pobjedu koja nam je ubrizgala već malo poljučjano samopouzdanje. Nagovještaj dobre igre pozitivnog rezultata dogodio se u nedjeljnoj utakmici sa Kustošijom s kojom smo, zbog naše nepažnje u zadnjim sekundama utakmice, odigrali remi.

Goran Vincetić, trener Međimurja:

- Na vrlo teškom i snijegom pokrivenom igralištu Dinamo II se jednostavno bolje snašao i sve naše greške uobrani kaznio je pogotkom. Sve je krenulo za nas nizbrdo kad smo primili prvi pogodak. Imali smo i mi nekoliko prilika, ali nismo imali kvalitetnu završnicu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:52