DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIV ODABIR KOMISIJE

Drugi derbi Dinama i Rijeke na Maksimiru ove sezone sudi isti sudac, Rijeka je s njim kreirala senzaciju

Utakmicu Hajduka i Varaždina sudi Pajač, Bebek delegiran za ‘mali derbi‘ kola u Osijeku.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2021. 12:56

Određene su službene osobe za utakmice 24. kola HNL-a koje se igra ovoga vikenda, od petka do nedjelje.

Derbi-susret na Maksimiru između Dinama i Rijeke povjeren je splitskom sucu Duji Strukanu. To će mu biti četvrti puta u karijeri da će voditi susret ove dvije momčadi. Zanimljivo, u sva četiri navrata vodio je taj derbi upravo na Maksimiru, a jednom je to bilo i ove sezone.

Upravo je Strukan ravnao zaostalim ogledom 6. kola u kojem je Rijeka u siječnju senzacionalno nadigrala Dinamo (0:2). Zanimljivo, u preostala dva Dinamova susreta ove sezone kojima je arbitrirao, Modri nisu dobili. U 10. kolu sudio je Lokomotiva - Dinamo 1:1, a u 12. kolu sudio je i derbi u Gradskom vrtu kojeg je Bjeličina momčad pobijedila s 2:0.

Detaljnije o zanimljivostima, Rijeci je također sudio triput ove sezone u HNL-u, a vodio je i njihove duele upravo protiv Lokomotive (2. kolo) u kojem je Tomićeva tadašnja momčad slavila s 1:0, te Osijeka (2:0 u Gradskom vrtu, 21. veljače).

Strukanu će pomagati sugrađani Hrvoje Radić i Mario Pepur, a u VAR-sobi bit će Mario Zebec iz Cestice uz pomoćnika Boruta Križarića iz Čakovca.

Susret Hajduka i Varaždina dan je u ruke Igoru Pajaču iz Zeline, a Ivan Bebek će uz ostatak riječke sudačke postave (Kezele, Pajić, Linić) voditi ogled Osijeka i Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:58