Linijski sudac Filip Krznarić diže pa spušta zastavicu

 SCREENSHOT
KONTROVERZE U ZAGREBU

VIDEO: Nova snimka, sudac htio označiti zaleđe pa ipak priznao gol? ‘Neki su plakali u svlačionici‘

Pomoćnik Krznarić zaradio je negativnu ocjenu kontrolora utakmice Šuprahe
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. svibanj 2024. 14:05

Neregularnim pogotkom u završnici ogleda, Zrinski Osječko pobijedio je 2:1 na gostovanju kod Jaruna i vratio prvo mjesto ljestvice u Prvoj NL, s dva boda više od Šibenika.

Ranije smo pisali o vidljivom zaleđu strijelca presudnog pogotka Dominika Dogana, koji je u četvrtoj minuti sučeva dodatka matirao jarunskog vratara Tina Sajka i započeo veliko slavlje slavonske momčadi. Jarun je po završetku ogleda slao e-mail poruku Hrvatskom nogometnom savezu i svim članovima Prve NL, istaknuvši da je "vrijeme da se kaže istina".

Navedena poruka predsjednika Jaruna Grgura Jolića, koju u cijelosti možete pročitati ovdje, izdvaja i pokrete linijskog suca Filipa Krznarića (Velika Gorica), jednog od pomoćnika (prvi pomoćni Bruno Premužaj iz Varaždina) glavnom sucu Marinu Majstroviću (Crikvenica).

"Sa čuđenjem moramo konstatirati da se na nogometnoj utakmicu 30. kola između NK Jaruna i NK Zrinskog opetovano događaju stvari, za koje smo mislili da se u 2024. godini ne mogu događati. Naime, došlo je vrijeme da se kaže istina i da se obrane interesi NK Jaruna i nogometa općenito te da se sankcioniraju/izbace nogometni djelatnici koji svojim amoralnim djelima, dovode u pitanje integritet jedne nogometne velesile kao što je Hrvatska. U prilogu Vam šaljem snimke zaleđa za 1:2, gdje je napadač Zrinskog u trenutku prijenosa glavom (vidi sliku), najmanje 1m u nedozvoljenoj poziciji", stoji u poruci Jaruna uz snimke situacije, a u nastavku:

"Isto tako se vidi kako pomoćni sudac prvo misli podići zastavicu pa je netom poslije toga opet spušta.??????????"

U Jarunu su mnogi uvjereni da je Krznarić želio signalizirati zaleđe pa se iz nepoznatog razloga predomislio. Mi to nećemo kategorički tvrditi jer moguće je da je podizanje ruke, time i zastavice linijskog suca nastao usred promjene smjera kretanja, no iz Jaruna nam potvrđuju da je Krznarić dobio negativnu ocjenu kontrolora utakmice Alojzija Šuprahe (Kolan). To znači da Šupraha nikako nije mogao opravdati Krznarićev previd.

Vjerojatno su ljutiti u redovima Šibenika, direktnog konkurenta za SuperSport HNL, ali i u Jarunu, koji snažno želi završiti sezonu na četvrtom mjestu. Izvana će možda neki reći da je svejedno jeste li četvrti, peti ili šesti, ali vjerujte da neki ipak postavljaju ciljeve i podređuju im svo raspoložimo vrijeme...

- Da se radi o malenom zaleđu, to bismo razumjeli i nitko se ne bi žalio. No ovo je sudac morao vidjeti. Mi ne igramo ni za Šibenik ni za Zrinski, Jarun igra za Jarun! Dečki su nakon utakmice bili slomljeni, neki su i plakali u svlačionici - kaže nam Marko Nujić, jedan od glavnih operativaca NK Jaruna.

Pitali smo neke igrače za komentar nakon susreta, no jedan je odlučio ostati suzdržan: "Što da kažem, a da ne komentiram suđenje?".

U anketi vas pitamo: mislite li da je Krznarić podigao pa spustio zastavicu ili za priloženu snimku postoji drugo objašnjenje.

Linker
13. svibanj 2024 15:44