VLADO KOS Cropix
PODJELA BODOVA

Veliki derbi završio bez pobjednika, krenulo je obećavajuće, ali težak teren je utjecao na obje ekipe

Obje ekipe mogle su i do pobjede, no na kraju je završilo s pomirljivih 1:1
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. listopad 2023. 16:11

VUKOVAR 1991 - ŠIBENIK 1:1 (Bismarck 36./Sajko 43. ag)

VUKOVAR Stadion Borovo naselje. Gledatelja 800. Sudac: Oliver Romić (Osijek) 6. Pomoćnici: Luka Kurtović, Marko Reljan (oba Osijek). Četvrti sudac: Fran Jović (Zagreb). Delegat: Tomislav Lukšić (Velika Gorica).

VUKOVAR 1991 (3-5-2): Sajko 6,5 - Jukić 6, Baltić 6, Bungić 6 (od 86. Roos Trujilo -) - Bismarck 7, Mustedanagić 6,5 (od 86. Andačić -), Biljan 6 (od 86. Wehrmann -), Radošević 6, Rugašević 7 - Gonzalez 6 (od 61. Capitani -), Knöll 6 (od 75. Pelko 6). Trener: Marko Novoselac 6,5.

ŠIBENIK (3-4-3): Đaković 6 - Ćosić 6, Perić 6, Dujmović 6,5 - Kolega 6, Roca 6,5, Marijanović 6 (od 46. Pozo 6,5), Rovis 6 (od 59. B. Brajković 6) - Božić 6,5 (od 86. Bačelić-Grgić -), Majić 7, Torres 6,5 (od 74. R. Brajković -). Trener: Mario Carević 6,5.

ŽUTI KARTONI: predstavnik Šibenika Maleš (21), Bismarck (36), Jukić (64), Majić (70), Rugašević (72), R. Brajković (87), Perić (90+1), Capitani (90+1).

IGRAČ UTAKMICE: Dario Rugašević.


U velikom derbiju nije bilo pobjednika, dvoboj koji je puno obećavao na samom početku u drugom dijelu pretvorio se u pravi rat na teškom i blatnjavom terenu koji je imao puno utjecaja na izvedbu obje momčadi.

Krenulo je šansom u 2. minuti, nakon kornera Perić spustio pet metara, Božić puca preko gola, a u 4. Knöll pokušava s 18 metara, Đaković brani. Šibenik je bio bolji i poduzetniji, presingom je onemogućavao domaće u kreiranju svoje igre, a do nove prigode došli su nakon kornera za Vukovar. Naime, u 16. minuti Torres je pobjegao po lijevoj strani, Gonzalez ga je hvatao, ali nije i uhvatio, a šibenski Kolumbijac ušao je u šesnaesterac, pucao, ali pored vratnice. Devet minuta kasnije Torres puca s distance, ali bez problema za domaćeg vratara, potom je Majić odlično proigrao Božića, koji je otišao previše na stranu, pa ga je Sajko uspio neutralizirati. U 29. odlična sekvenca Sajka, prvo je istrčao na 30-ak metara od svog gola i uspio doći do lopte prije Torresa, a potom je izvrsnom dijagonalom pronašao Mustedanagić na gostujućih 16 metara, veznjak domaćina prodao je dva lažnjaka i pucao neometan visoko preko gola, težak teren nije mu bio saveznik.

U 33. dobra lopta za Knölla koji je izbio sam pred Đakovića, ali vratar Šibenika je bio brži. Bila je to najava novih uzbuđenja. Uslijedio je novi napad domaćina, Rugaševićev centaršut prošao je skroz desno, Bismarck je ponovo ubacio, a na šest metara Mustedanagićev udarac završava u bloku i korneru nakon kojeg su domaći poveli.

Prvotni ubačaj Rugaševića narančasta obrana čisti, no lopta je opet došla na desnu stranu do Rugaševića koji kirurški precizno ubacuje na osam metara, a Bismarck nebeskim skokom proslijeđuje loptu glavom u drugi kut. Filipinac je pogodak burno proslavio i zaradio žuti karton.

Nakon toga se Vukovar opet ugasio i ubrzo je stigla kazna, točnije u 43. minuti. Majić je prebacio loptu na desnu stranu kaznenog prostora do Božića, napadač gostiju je napravio dva, tri koraka i onda oštro opalio, lopta je pogodila vratnicu, a onda se od noge vratara Sajka odbila u mrežu.

U drugom dijelu je Šibenik diktirao tempo, pucali su dosta, ali iz daljine i vrlo neprecizno, sudac Romić imao je dosta posla, na kraju je dosudio 38 prekršaja i pokazao je osam žutih kartona. Najveće uzbuđenje zbilo se u 81. minuti. Tada je Roca ubacio s poludistance, Majić je lucidno glavom spustio loptu na pet metara, a Roko Brajković je pucao pored vratnice...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 21:50