Josip Gačić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
POBJEDA U ZAVRŠNICI

Tijesna bitka za upad u HNL: ‘Zabio sam prijatelju i slavio kao da mi je zadnje, ali to nije provokacija‘

‘Svaka iduća utakmica je teška i za nas kao finale‘, rekao je trener Mario Carević
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 28. ožujak 2024. 09:59

Šibenčani su na svojoj koži još jednom osjetili kako je igrati pod konstantnim pritiskom i imperativom pobjeđivanja. Protiv Cibalije su došli do tri boda na najteži mogući način, golom u 85.minuti nakon jednog od brojnih kornera, i velike želje za trijumfom. I to preko braniča koji je u igru ušao tek minute, dvije minute ranije.

- Našao sam se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Slučajno ili ne, ne znam. Nisam baš neki golgeter, moram to priznati. Ali nitko sretniji od mene što sam se našao tu, da pomognem ekipi, da pobijedimo - kazivao je nakon pobjede koja je Šibenčane ostavila u utrci za prvo mjesto.

‘Izgubio sam pojam‘

Gačić je inače na Šubićevac stigao ljetos baš iz redova vinkovačkog kluba, slavio je taj važni pogodak za Narančaste pa je taj detalj možda kod nekih gostujućih igrača malo teže pao.

- Proslavio sam gol, ne zato da njih isprovociram nego sam u tom trenutku izgubio pojam tko je preko puta mene. Na golu mi je super dobar prijatelj, zabio sam mu, a gol sam slavio kao da mi je zadnji u životu. Ali to je tako, čista emocija - pojasnio je odlučujući trenutak Gačić, koji se prometnuo u jokera i junaka s klupe.

Priznao je kako je zadnji put zabio još dok je bio u dresu Osijeka II, a ovaj mu je sigurno posebno drag, ali ujedno i vrlo važan za Šibenčane. Njime Carevićeva momčad opet puše za vrat lideru iz Jurjevca.

- Jako bitna tri boda. Rekli smo već da imamo 11 utakmica, želimo i moramo pobijediti u svih 11. Prva je bila teška i svaka iduća će biti teška, kao finale. Neće biti lagano sigurno. Ovo je ono što nas treba krasiti i kad možda ne ide, da pobjeđujemo. To nam je možda falilo u prvom dijelu polusezone gdje bismo se mi odvojili od naših konkurenata. Ja vjerujem u ovu ekipu, u sebe da ćemo doći na pravo mjesto, gdje zaslužujemo - zaključio je ovaj rođeni 26-godišnji Osječanin, nakon svog prvijenca u ŠI dresu.

Šibenik možda nije umirao u ljepoti kao u nekim prethodnim utakmicama, njegovi igrači su dosta griješili u jednostavnim dodavanjima, ponekad su bili nestrpljivi, čak i nervozni, a pojedinci u silnoj želji da zabiju gol pomalo i sebični. Treba priznati i da travnjak Šubićevca opet nije u najboljem stanju, i da je zbog njega i Toševski umjesto gola promašio veliku šansu.

No, ono što ih je krasilo svih 90 minuta bila je silna želja za pobjedom, koja ih je na kraju nagradila tim pogotkom na pet minuta prije kraja. U nekim ranijim utakmicama to se nije događalo, a sada je trener Carević u svoju momčad uspio nadodati i tu komponentu - vjerovanja u pozitivu dok se god igra. Da u momčadi vlada zajedništvo pokazalo je i slavlje nakon Gačićevog gola, kada je kompletna klupa na čelu s trenerom Carevićem utrčala na teren proslaviti taj pokazalo se pobjednički gol.

Neizvjesni kraj

I, još nešto, na što je upozorio Carević, Šibenik je u jesenskom dijelu izveo čak 117 kornera iz kojih nije "ubrao" ni jedan plod, odnosno nije dobio ništa. Sada su baš iz kornera zabili taj pogodak, koji bi mogao biti iznimno važan u Šibenikovoj borbi za promociju.

Na kraju pohvale i Vinkovčanima, igrači tog kluba uvijek, ali uvijek, časno brane boje svoga kluba, i kada su dekintirani, i kada se bore za nešto, baš kao te 2015. godine kada su na Šubićevcu nulom osigurali povratak u prvoligaško društvo. Pali su muški, organizirano se (aktivno) branili.

Istina, Šibenik je imao puno više izglednih šansi, i mogao je na poluvremenu imati 2-3 gola prednosti (vratnica, greda, i još 1-2 velike šanse). Ali, da je Jazvić zabio samo svoj "zicer" koji trenutak prije Gačićevog gola vjerojatno bi zavio Narančaste u crno. Ovako se ta borba slavonsko-dalmatinskog dvojca i dalje nesmiljeno nastavlja s neizvjesnim krajem. Cibalia u idućem kolu dočekuje Zrinskog, i ako bude ovako ginula sve je moguće, a nema razloga da se u to ne vjeruje.

Na drugoj strani Šibenčani svoj susret 24. kola igraju tek iza Uskrsa, u utorak u Zmijavcima. Trener Carević nije zadovoljan ovakvom odlukom nadležnih, na presici nakon pobjede javno je izrazio svoje negodovanje, ali cilj je uvijek isti i on se ne mijenja...

Linker
28. ožujak 2024 16:07