Josip Tadić u dresu Jaruna

 DAMIR KRAJAC Cropix
BRILJANTAN NASTUP

Šou bivšeg napadača Dinama u Lučkom: Zabio hat-trick i gurnuo Hrvatski dragovoljac na korak od 3. lige

Dobro poznati napadač odigrao je jednu od najboljih utakmica otkad se vratio u Hrvatsku
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. svibanj 2023. 16:58

JARUN - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:2

LUČKO Stadion NK Lučko. Gledatelja 200. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Pomoćnici: Mioković i Balen. Četvrti sudac: Melnjak. Delegat: Matanić.

STRIJELCI: 1:0 - Tadić (6.), 1:1 - Čabrajić (19.), 2:1 - Tadić (34.), 3:1 - Tadić (59.), 3:2 - Markovina (80.).

JARUN: Spudić - Mamić (90+3. Mihaljević), Karamatić, Dajčer, Valentić - Ačkar, Groznica (od 83. Marinić), Šarić - Florucz, Tadić (od 74. Bilobrk), Alghoul (od 46. Abramović). Trener: Jerko Leko

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debijađi - Filipović, Markovina, Braun (od 75. Marić), Islamović (od 46. Žutić) - Marković (od 62. Pistelli), Čabrajić - Šutalo, Ćavar, Amoateng (od 75. Veljača) - Zdunić (od 57. Lendrić). Trener: Ivan Božić.

CRVENI KARTON: Veljača (90+2. - drugi žuti).

Josip Tadić postigao je tri pogotka u 3:2 pobjedi Jaruna nad Hrvatskim Dragovoljcem u 29. kolu Prve NL. Hat-trick bivšeg dinamovca otvorio je domaćem Jarunu (37 bodova) mogućnost da se u završnici izbori za plasman na gornjoj polovici, dok bi posljednji Dragovoljac (20) od idućeg kola i službeno mogao ispasti.

- Drago mi je da je hat-trick stigao u ovako važnom trenutku, potrebno je odvojiti se od pratitelja. Pohvale za ekipu, odlično smo ušli i nije nas poremetio izjednačujući gol. Dobro se razumijem sa suigračima, najvažnija je kvaliteta, a to imamo. Zato se nije teško pronaći tijekom igre - rekao je Tadić nakon treće pobjede Jaruna u nizu.

Tadić je načeo goste u šestoj minuti. Florucz je provukao loptu kroz dvostruki blok i pronašao Alghoula u naletu, da bi krilni napadač proslijedio na desnu stranu, a Tadić silovito probio mrežu desnicom. U 13. minuti Tadić se ponovno našao u gol šansi nakon dodavanja Groznice, ali Marković je blokirao udarac. Dragovoljac je napadački skromno ušao u meč, a krasotica Čabrajića za 1:1 popravila je dojam. Šutalo je proigrao Amoatenga na lijevoj strani, Ganac poslao povratnu loptu kroz Mamića, Ačkara i Šarića, da bi Čabrajić neobranjivo potegao ljevicom u gornji lijevi kut.

U 34. minuti stigao je i drugi gol Tadića. Braun je presjekao dugo dodavanje i poslao loptu ravno na nogu Groznici, veznjak Jaruna prebacio je obrambeni blok i uposlio Tadića. Debijađi je primijetio kretnju bivšeg dinamovca i pravovremeno izašao, no Tadić ga je prevario lobom. Odličnu šansu za 2:2 u 38. minuti imao je Zdunić. Čabrajić ga je kratkim dodavanjem pronašao samog pred vratima, ali Zdunić je loše zahvatio loptu i prebacio gol, a kasnije nije imao ni sreće jer udarac glavom odsjeo je na vratnici.

Drugu dionicu Spudić je otvorio obranom Čabrajićevog udarca s distance, slijedile su dvije šanse za Jarun preko Florucza, ali ni dalekometni pokušaj, ni drugi iskosa nisu naštetili Dragovoljcu. Zato Tadić jest, u 58. minuti spremnim dočekom povratne lopte na peterac nakon što je Abramović projurio lijevom stranom i napravio više od pola posla za 3:1 vodstvo. Florucz je u 68. zamalo otklonio sve dvojbe, no spriječila ga je vratnica.

Sve se otvorilo kada je Čabrajić probio po desnoj strani i niskom loptom poslužio Markovinu, koji iz prve gađa u blok Karamatića, a onda poteže za novu nadu Dragovoljca u 80. minuti. Ipak, bila je to posljednja šansa u režiji gostiju, koji su posljednje minute odigrali s igračem manje jer je Veljača po ulasku s klupe dvaput prekršio Mamića za žuti, zatim i crveni karton.

- Izgledali smo dobro dok im nismo poklonili darovali drugi gol. Nepodnošljivo je da zabiješ dva gola, a ne pobijediš. Nismo u stanju napasti, nemamo snage ni pripreme. Borit ćemo se dok god ima šanse, to je sportski i ljudski, ali nismo slučajno zadnji i ovo je trenutno naš maksimum. Kad sve zbrojimo, jedni sretan scenarij ove sezone je da klub nije bankrotirao, a sve ostalo je u ovakvoj situaciji čak i neloše. Kad kuća prokišnjava, bolje ju je srušiti i graditi iz temelja. Tako je i ovdje, bolje ispasti nego se krpati, jer opet će negdje procuriti - rekao je poraženi trener Ivan Božić.

Linker
28. travanj 2024 12:05