Slavlje Dugopolja

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PRVA NL

Dugopolje uvjerljivo svladalo Kustošiju u Zagrebu, remi Hrvatskog dragovoljca i Cibalije

Za Vinkovčane je ovo drugi remi u isto toliko utakmica na startu nove sezone
Piše: Ivan Alaupovic/HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 20:00

Odigrane su prve dvije utakmice 2. kola Prve NL, a nogometaši Hrvatskog dragovoljca i Cibalije remizirali su u Zagrebu, u utakmici bez pogodaka.

Za Vinkovčane je ovo drugi remi u isto toliko utakmica na startu nove sezone, nakon što su u prvom kolu odigrali 2-2 na domaćem terenu protiv Kustošije. Hrvatski dragovoljac ima četiri boda jer je na premijeri slavio kod BSK-a 2-1.

Obje su momčadi imale nekoliko dobrih prilika za pogodak i pobjedu, ali sve su šanse na kraju ostale neiskorištene.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Gostujuću pobjedu je ostvarilo Dugopolje koje je slavilo kod Kustošije 4-1. Na startu sezone Dugopolje je ispustilo domaće bodove jer je izgubilo od Croatije 1-2, ali je ovom prilikom nadoknadilo izgubljeno. Golove su za Dugopolje postigli Kurtović i Čengić u prvom te Torres i Kovačević u drugom poluvremenu. Za domaćina je jedini strijelac bio Šaronja iz jedanaesterca.

Ostale utakmice ovog kola igraju se tijekom subote.

Prva NL, 2. kolo:

Hrvatski dragovoljac - Cibalia 0-0

Kustošija - Dugopolje 1-4 (Šaronja 64-11m/Kurtović 6, Čengić 19, Torres 58, Kovačević 77)



KUSTOŠIJA - DUGOPOLJE 1:4

ZAGREB Stadion NK Kustošija. Gledatelja 80 Sudac: Ivan Matić (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Babić i Kurtović Četvrti sudac: Škobić Delegat: Lukšić

STRIJELCI: 0:1 - Kurtović (6), 0:2 - Čengić (19), 0:3 - Torres (58), 1:3 - Šaronja (64), 1:4 - Kovačević (77)

KUSTOŠIJA (4-2-3-1): Jerolimov 6 – Oreč 6 (od 46. Kozina 6), Smoljo 6, Šušković Jakopac 5,5, Klančir 5,5 – Ivanković 6, Resler 6 (od 46. Grgić 6,5) – Vukelić 6 (od 46. Šaronja 6,5), Babić 6, Ajazi 5,5(od 66. Mendeš 6) – Vukadinović 6. Trener: Ilija Lončarević 6

DUGOPOLJE (4-2-3-1): Silić 6,5 – Bašić 6,5, Kurtović 7, Ljubičić 6,5, Mikulić 7 – Tešija 6,5, Mlinarić 6,5 – Vladušić 6,5 (od 68. Balić 6,5), Čengić (od 55. Kovačević 6,5), Torres 7,5 (od 74. Đukić 6) – Rodić 6,5. Trener: Ivica Žuljević 7.

Žuti kartoni: Kustošoija: Vukadinović (43), Klančir (54) Šušković Jakopac (56), Kozina (77) Dugopolje: Vladušić (66)

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Carlos Torres



U drugom kolu Prve nogometne lige Dugopolje je protiv Kustošije u gostima došlo popraviti gorak okus nakon domaćeg poraza od Croatije Zmijavaca (0:2). A to im je pošlo za rukom, obzirom da nakon pobjede (1:4) protiv zagrebačke momčadi, kući nose tri boda. Želju za pobjedom pokazali su već na startu utakmice.

Slobodan udarac izveo je Mikulić koji je dobro naciljao srednjeg braniča Kurtovića čiji je udarac glavom pronašao put u mrežu i već nakon šest minuta Dugopolje je bilo u vodstvu. Pokušali su se domaći nebesko plavi vratiti u život, ali najkorektnija prilika ponovno je bila ona gostiju. Tešija je oprobao svoj udarac u 14. minuti s vrha šesnaesterca, ali lopta je prošla pored vratnice.

Ono što nije uspjelo Tešiji, jest Čengiću šest minuta kasnije. Dobro je ispratio povratnu loptu koju mu je poslao Torres i povisio vodstvo. Do kraja poluvremena dodatnu inicijativu pokazala je Kustošija koja je zaprijetila u 26 minuti preko kapetana Ivankovića, ali je njegov pokušaj otišao daleko od vrata. A onda prije sučevog zvižduka napadač gostiju Rodić pao je u kaznenom prostoru, ali glavni sudac to nije okarakterizirao kao prekršaj. U drugom poluvremenu prva je zaprijetila Kustošija. Oprobao je svoj udarac Babić, ali kao i svi prethodni i on je prohujao pored vrata. Za treći pogodak ponovno je koban bio prekid. Do sada najopasniji pojedinac gostiju,

Kolumbijac Torres, bio je najviši nakon kornera i poentirao za 0:3. Do svojeg prvog udarca u okvir gola, Kustošija je došla iz kaznenog udarca. Šaronja nad kojim je napravljen prekršaj uzeo je loptu u ruke, postavio ju na bijelu točku i sigurno pogodio donji desni kut. Točku na i postavio je Kovačević golom u 77. minuti za konačnih 1:4. Mogla je Kustošija smanjiti vodstvo gostiju, ali je najprije Grgić u 85. minut pogodio vratnicu, a samo minutu kasnije Šaronja ravno u Silića. Na samom kraju susreta Jerolimov je spasio svoju momčad od još jednog pogotka nakon što je odlično reagirao na Kovačićev udarac.

Linker
10. svibanj 2024 00:50