U Dragovoljcu neće ostati nijedan igrač iz prošle sezone

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
OTIŠLO 40 IGRAČA

Cijeli Zagreb bruji o potezu predsjednika kluba. Riješio se cijele momčadi, stiže mu 300.000 eura

‘Nemamo nijednog sponzora, nemamo novca, ali idemo tražiti nove Brozoviće i Petkoviće‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 08. srpanj 2023. 19:35

Premda se u knjizi Samuela Becketta nikad nije pojavio, već je piscu poslužio kao apstraktan lik, u Sigetu su ipak dočekali Godota. Odnosno novi dugo očekivani transfer Marcela Brozovića u Saudijsku Arabiju u klub Al-Nassr. S obzirom na to da je Brozović u Sigetu proveo četiri godine, dio financijske oštete sjest će i u blagajnu Hrvatskog dragovoljca.

- Pet posto od cijelog transfera podijelit će tri kluba. Dakle, od 900.000 eura, Hrvatski dragovoljac dobit će 300.000. Da rastužimo sve one koji su računali na jedan dio od toga, ali ne znam po kojim kriterijima, pola toga novca otići će nam na isplatu dugovanja, koja je napravila prethodna vlast Hrvatskog dragovoljca. Ostatak eura moramo ostaviti za tekuće probleme u kojima su uračunata i dugovanja od predstečajne nagodbe. Koje smo računali sasvim zatvoriti tim novcima, ali, s obzirom na to da će kapnuti manje od očekivanog, nema šanse da se to ostvari - informira predsjednik Hrvatskog dragovoljca, Berislav Gluić, koji je kao veliki zaljubljenik nogometa prije pet mjeseci preuzeo kormilo kluba iz Sigeta, a prije toga bio je predsjednik Ženskog nogometnog kluba Agram, na čijem čelu je bio četiri godine.

Velike ambicije i u omladinskom pogonu

Prilikom predsjedničkog ustoličenja, u Agramu je zatekao ogromna dugovanja za ženski nogomet, samo pet seniorki i puno djevojčica početnica. Danas su te djevojke i Agram najbolji ženski razvojni nogometni klub u Hrvatskoj. U tri sezone kadetkinje su tri puta osvojile državno prvenstvo, a pionirke dva puta i jednom su bile druge. U isto vrijeme seniorke su bile četvrte, iza Osijeka, Splita i Dinama.

To puno govori o Gluićevim vrlinama. Kada neki klub u bilo kojem sportu ostavi iza sebe tri godine zaredom Dinamo, Hajduk, Split, Osijek, Rijeku i ostale, to dovoljno govori samo za sebe. Isti taj ženski nogometni klub Agram nema svoje nogometno igralište nego za treniranje i igranje plaća najam, jasno, muškim klubovima. Sve je to sada bivši predsjednik Agrama Berislav Gluić uspio valorizirati i napraviti te po HNS-ovim tablicama razvoja stvoriti najbolji i prvi klub u Hrvatskoj u ženskom nogometu.

image

Berislav Gluić

Facebook/NK Hrvatski Dragovoljac

Taj isti model predsjednik Gluić želi preslikati i u Sigetu.

- Od Hrvatskog dragovoljca u budućnosti ostat će samo ime, sve ostalo promijenit ćemo iz temelja. Već smo počeli najprije od omladinskog pogona, koji se financijskim računom odvojio od seniorske momčadi, potom angažiranjem čak petorice novih trenera, dok smo se nekima zahvalili na dosadašnjoj suradnji. O tom našem potezu bruji cijeli nogometni Zagreb. Pored već predstavljenih novih trenera, Špoljarića, Kneževića, Leskura i Mihaljevića, najnoviji prelazak u Siget je Darija Šenjuga, donedavnog voditelja škole HAŠK-a. Znamo da je to veliki ulog, ali od njega sljedeće sezone očekujemo plasman juniora, kadeta i pionira u 1. HNL. Vjerujem da s ovim novim stručnim kadrom možemo ostvariti te visoko izvješene ambicije.

Stričević vodi školu nogometa

Novi trener Mladen Stipković zakazao je prvo okupljanje igrača i početak priprema u ponedjeljak, 10. srpnja u 10 sati na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu, kakav odaziv igrača očekujete?

- Veliki, čak njih 40, ali ni jednog iz prošle sezone. S obzirom na to da nam je trenutačno blagajna prazna, jednostavno su svi digli sidro. Budući da smo prilikom ispadanja spustili tek jednu suzu, dakle nije bilo prevelike drame, ove sezone cilj nam je stabilizirati momčad u novom drugoligaškom društvu trećeg ranga natjecanja, a potom ako se ukaže prilika i financijski se osnažimo pokušat ćemo povratak u prvoligaško društvo. Premda to neki, s obzirom na financijsku injekciju koju ćemo dobiti od Brozovićevog transfera, očekuju već od ove sezone, neće biti ništa. Jer nemamo nijednog sponzora, a time i malo novca. Morat ćemo se osloniti samo na mlade i talentirane igrače u kojim ćemo tražiti buduće, Brozoviće, Petkoviće... - zaključio je predsjednik Hrvatskog dragovoljca, Berislav Gluić.

Na kraju još treba posebno istaknuti, pomoć na klupi i u radu prvi trener Stipković, koji je dosad vodio juniore Hrvatskog dragovoljca, dobit će u liku i djelu voditelja škole nogometa Borisa Stričevića, s nacionalnom Pro licencom, koji će još nadgledati rad škole te provoditi adaptaciju juniora u seniore jer je to najosjetljivije doba razvoja mladih igrača.

Trener seniora Stipković, voditelj škole Stričević i predsjednik Gluić (svi profesori kineziologije s UEFA licencama) imat će zajednički zadatak, a to je nadgledanje cjelokupne struke kluba, svih selekcija te zajedničko određivanje sportske politike kluba.

Linker
27. travanj 2024 23:33