ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
MODRI UVJERLJIVI

Dinamo je u Koprivnici na ‘domaćem terenu‘, ovacije je dobio jedan igrač Modrih koji je ‘kupio‘ navijače

Manje od tisuću ljudi, ipak, premalo, bez obzira na Covid potvrde i epidemiološke mjere
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. rujan 2021. 19:33

Nekad bi reporteri u radijskom prijenosu zaključili da je “vrijeme idealno za igru”, bablje ljeto pružilo je Koprivničanima uistinu lijepu priliku da uživaju u prvoligaškom nogometu.

Tko zna hoće li i nadalje biti ovako toplo i sunčano, Dinamo je u Koprivnicu došao u idealnom trenutku, barem što se klime tiče. Doduše, poklopilo se nesretno, sam sat vremena nakon početka dvoboja Slavena Belupa i Modrih počinjala je i Podravkina utakmica u rukometnoj Ligi prvakinja pa su, neočekivano, sportski zaljubljenici u Koprivnici i okolici imali izbor. U neka prijašnja vremena to bi se teško moglo dogoditi, rijetko su Slaven i Podravka igrali baš u isto vrijeme, znali su navijači ići s jedne utakmice na drugu, cijelu subotu uživati u vrhunskom sportskom doživljaju. No, mnogo se običaja promijenilo, očito i taj, iako, ne možemo sa stopostotnom sigurnošću zaključiti da bi posjet gradskom stadionu bio brojniji da nije istovremeno igrala i Podravka. Možda su ove brojke, jednostavno, “novo normalno”. Manje od tisuću ljudi, ipak, premalo, bez obzira na Covid potvrde i epidemiološke mjere.

Ambijent je za Dinamo bio pravi domaćinski. Nekoliko stotina najvatrenijih navijača Modrih navijalo je od prve minute, a posebno su bili glasni kad je nakon sat vremena u igru ušao Arijan Ademi. Kapetan je zaslužio ovacije Boysa, “Arijan Ademi” orilo se s tribine, ne sjećamo kad su zadnji put Dinamovi navijači skandirali ime nekog igrača. Ademi ih je, definitivno, “kupio” svojim kapetanskim stavom i gardom, šlag na tu priču bio je onaj potez protiv West Hama kad je nakon Riceove provokacije prema Sjeveru nakon drugog gola sam krenuo prema nekoliko igrača Hammersa.

Ostali su gledatelji, uglavnom, mirno sjedili. Nekad smo znali na koprivničkim tribinama čuti i “Slaven, Slaven”, znali su ljudi ustati i vikati kad bi domaći igrači imali veliku šansu, poput Krstanovićeve stative kod 0:1, međutim, ove subote bilo je potpuno mirno, bez previše euforije i emocija. Očito su Koprivničani naviknuli na Dinamove pobjede pa ih golovi Modrih više ne uzbuđuju, osim, naravno, onih, a bilo ih je i među “običnom publikom”, koji navijaju za Dinamo.

Moramo primijetiti da nedostaje i sjajni, iskusni službeni spiker Mirko Kvakarić, koji je svojim glasom i emocijom za Slaven Belupo znao podići atmosferu, duhovito i prokomentirati događanja na terenu. Svaka čast mladoj dami koja je preuzela njegovo mjesto, nije do nje, jednostavno, nedostaje taj Kvakarićev “štih”.

Zato bi pojačanje Slaven Belupo mogao dobiti gdje i jest najvažnije, na terenu. Naime, već se dulje priča da bi za Koprivničane trebao potpisati Zoran Kvržić, bivši igrač Rijeke, koji je nedavno postao slobodan igrač, nakon što je otišao iz turskog Kayserispora. Kvržića smo uočili na tribini, samim time, jasno, dodatno su se pojačale te priče o njegovu dolasku, idućih dana moglo bi to postati i službeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 16:01