MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Dambrauskas se naklonio idolu navijača: ‘To što radi teško je objasniti riječima‘; Evo što je rekao Kopić

On je možda i najbolji igrač kojeg sam trenirao u karijeri, rekao je Dambrauskas nakon susreta
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2021. 20:10

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pred 9.900 gledatelja pobijedio Dinamo sa 2-0 upisavši petu uzastopnu pobjedu otkako je momčad preuzeo Valdas Dambrauskas. Hajduk je poveo u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak. Četiri pobjede Splićani su ostvarili u prvenstvu, a jednu u Kupu. Hajduk je pritom dobio dva gostujuća derbija, protiv Rijeke (3-2) i Dinama (1-0).

Nakon utakmice zadovoljan je bio trener gostiju Valdas Dambrauskas.

- Jako sam zadovoljan s tri osvojena boda jer je ovo najveća utakmica u Hrvatskoj, veliki derbi. Odigrali smo ovu utakmicu s puno srca, agresije i odlučnosti. Ponosan sam na dečke i ovo je velika pobjeda za nas uzevši u obzir da postepeno napredujemo. Želim čestitati navijačima i svima koji imaju veze s klubom, od čistačica do vodećih ljudi u klubu.

Jesu li jedna i druga momčad ušle oprezno u utakmicu?

- Ne mislim da je to tako, nismo počeli oprezno, igrali smo hrabro, pritisnuli protivnika na njegovoj polovici, nismo napucavali loptu i igrali smo smireno. Željeli smo igrati nogomet, ali na Maksimiru nije lagano igrati. Naš plan je bio izaći na teren i igrati svoj nogomet bez obzira na protivika koji stoji s druge strane.

- Ukupno gledajući, utakmica je išla onim tijekom kakvim smo i htjeli. Dobro smo se branili, a nakon postignutog gola morali smo se više koncentrirati na obranu, što smo u konačnici uspješno obavili. Sada se treba okrenuti idućoj utakmici, moramo skupiti glave i dobro se pripremiti za Lokomotivu, to je također jedna važna utakmica.

Marko Livaja?

- Mislim da svi vide što on radi, on je poseban igrač i karakter. To što on radi za momčad je teško objasniti riječima, on je možda i najbolji igrač kojeg sam trenirao u karijeri. Moramo nastaviti raditi na tome da momčad i Livaja budu kao jedno.

Kopić žali za propuštenim prilikama

S druge strane Dinamo je nastavio s crnom serijom rezultata, u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima "Modri" su ostvarili samo jednu pobjedu, a bio je to i drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon ispadanja od Rijeke u srijedu u četvrtfinalu Kupa.

Željko Kopić je startao s porazom na svojoj prvoj utakmici na Dinamovoj klupi.

- Imali smo pripremu utakmice s idejom da uđemo u ogled s maksimalnom razinom energije, jakim intenzitetom i kvalitetnim duelom. Željeli smo uspostaviti posjed, međutim u nekim situacijama nismo bili na dovoljno dobroj razini. Tek negdje krajem prvog poluvremena smo uspjeli doći do nekoliko kvalitetnijih situacija kroz igru. Da bi taj dio popravili, napravio sam dvije izmjene u poluvremenu - kazao je za početak Kopić

Onda se osvrnuo na pogodak koji je Dinamu zabio Livaja...

- Pogodak smo dobili iz jedne od standardnih situacija iz kojih Hajduk zabija, dugom dijagonalom preko zadnje linije. To nismo kvalitetno branili. Nakon tog pogotka imali smo nekoliko kvalitetnih situacija koje nism realizirali, a u trenucima kad smo preuzeli maksimalni rizik, dobili smo i drugi pogodak. Čestitam Hajduku na pobjedi.

Zanimalo nas je kako će posložiti ovu očito uzdrmanu momčad u ovom vremenu kad će biti trener?

- Mislim da je svima jasno i vidjljivo da momčad ima svoje probleme. Nema neke posebne mehanizme u igri. Imamo još četiri utakmice do kraja polusezone, preko karaktera i kvalitete koju imamo trebamo napraviti sve da ih izguramo na što kvalitetniji način. Čak igra i nije toliko loša, imali smo mi i danas nekoliko situacija, ali opet se ponovio problem realizacije. Jednostavno, to moramo riješiti. Hajduk je zaista izgledao dobro, a mi nismo dobro reagiralo u situacijama u kojiam morali reagirati kvalitetnije. Nismo bili na pravoj razini. Livaja? Odigrao je zaista dobru utakmicu - zaključio je Kopić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:34