DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NIJE BILO NAMJERNO

Čovjek koji je nagazio kapetana Modrih poslao ohrabrujuću poruku: ‘Čuo sam se s njim, znate...‘

Jedan od iskusnijih u redovima Lokomotive ispričao je što ih čeka u nastavku borbe za ostanak.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. travanj 2021. 21:38

I Mate Maleš ponedjeljak je proveo na terapiji, osjećao je posljedice utakmice protiv Dinama.

- Imam problema sa zglobom, ali mislim da nije ništa ozbiljno, da ću biti spreman za utakmicu s Rijekom - javio se Maleš, koji je, kad već govorimo o ozljedama, na samom početku utakmice ozlijedio Arijana Ademija, nagazivši mu stopalo.

- Tko će koga, nego svoj svoga, je l’ da? Znamo se dugo, čitav život, naravno da nije bilo namjerno, nikad nisam nikoga namjerno ozlijedio. Čuo sam se s Ademijem, pričali smo, znate da je on čvrst, bit će dobro, siguran sam.

Dodatna neizvjesnost

No, hoće li Lokomotiva biti bolje, to je već upitno. Novi poraz, pa iako je od favorita Dinama, donio je dodatnu neizvjesnost u borbi za ostanak, Loksa je prikovana za dno ljestvice i, sudeći po igri, teško se vidi izlaz.

- Od Dinama smo zasluženo izgubili, Modri su prekvalitetna momčad, nije lako s njima igrati. No, ono kako smo igrali u drugom dijelu, to nam može biti neki putokaz kako moramo nastaviti. Rezultatski, nismo dobili ništa, Dinamo ima previše kvalitetnih igrača koji su znali riješiti utakmicu kad je trebalo, međutim, u jednom smo se dijelu približili izjednačenju, vidio sam da Dinamovim igračima nije bilo svejedno, pritisnuli smo ih. To su neke stvari koje nas mogu zadovoljiti i koje bismo trebali pokazati u svakoj utakmici.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Ali, od dojma i pokušaja se ne živi, statistika je poražavajuća, kaže da je Lokomotiva u zadnjih devet utakmica zabila tek dva pogotka, od toga samo jedan za pobjedu (drugi je bio u Puli u porazu 1:3). Kako izići iz tog crnog niza?

- Ne bježimo od toga da smo u lošoj situaciji, da štekamo u svim segmentima igre. Ali, imam dojam da imamo i puno nesreće, ne zabijamo i kad imamo šansu, a primamo golove i kad protivnik nema prilike. Kao da baš sve ulazi u našu mrežu. Ali, još uvijek vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da možemo u ovih osam utakmica do kraja izboriti ostanak.

Znači, nema u svlačionici još defetizma i panike?

- Ne, nema. Osjećamo svi skupa da možemo bolje od ovoga, da vrijedimo više. Imamo dobre igrače i dobrog trenera i očekujemo da će se to u idućim utakmicama vidjeti i na rezultatu.

Bez popusta

Iznenadila je Lokomotiva tom agresivnošću u drugom poluvremenu Dinamo, išli su Maleš i suigrači čvrsto, bez ikakvog popusta.

- Osobno, uvijek idem maksimalno, na svaku loptu, nema popusta ni za koga. Kažem, kao momčad smo izgledali puno bolje u tom drugom dijelu, tako moramo nastaviti i onda se možemo nadati da ćemo se na kraju veseliti. Najvažnije utakmice za nas tek dolaze, nije još ništa izgubljeno.

Prva je na redu Rijeka na Rujevici, sigurno nije protivnik protiv koga se bilo tko ide vaditi, tamo je na klupi vaš bivši trener Tomić, koji jako dobro poznaje Lokomotivine igrače.

- Svi znamo kakva je Rijeka, ja posebno, jer sam tamo igrao. Međutim, nema danas lakih utakmica ni za koga, pa neće niti ta biti lagana za Rijeku, naravno, neće ni nama biti jednostavno uzeti tamo koji bod. Nema druge nego ići maksimalno u toj utakmici, dati sve od sebe, možda baš tamo napokon krene naš pozitivan niz. Nadu ne gubimo, borimo se i borit ćemo se do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 21:44