IVAN PERIC/CROPIX
OKRŠAJ TRENERA

Bjelica i Mamić korektno se pozdravili, ali jedan čovjek bio im je stalna meta: ‘Daj, nemoj me j...t!‘

Bjelicu je u nastavku jako naljutio i jedan njegov igrač, baš je jako zagalamio na njega...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. studeni 2020. 17:59

Jasno je da su neke veze Dinamovaca i Osječana ostale neraskidive, mnogi iz Bjeličina stručnog stožera i dalje su rado viđeni i u Maksimiru. Prvi put su bili na suprotnim stranama, ali, kako smo čuli, prije utakmice pozdravili su se s Dinamovim igračima i popratnim osobljem, a vidjeli smo i pozdrav Nenada Bjelice i Zorana Mamića prije samog početka susreta.

Onako, laktom, ne kao Theophile, naravno, nego kako se svi pozdravljamo u doba korone. Premda je Zoran Mamić prebolio koronavirus i nije više 'opasan', ali navike su navike.

Tenzije su bile visoke, Bjelica i Mamić čitavu utakmicu na rubu trenerskog prostora, ali između dviju klupa odnosi korektni. Znalo je u nekim ranijim dvobojima biti i prepucavanja između dva tabora, ovoga puta prošlo je bez toga. No, zato je i jednima i drugima meta bio sudac Duje Strukan. Prvi je ruke raširio Zoran Mamić nakon jednog prekršaja pred golom Osijeka poslije kornera.

- Duje, zašto odmah to sudiš? - prvo je vikao Mamić, a koju minutu kasnije, dodatno je postrožio gard.

- Dujeeee, nemoj me j...t, pa skače na njega - ljutio se Mamić, a nije trebalo dugo čekati na Bjeličinu reakciju. I njega je iz takta izbacila jedna sučeva odluka.

- Pa Duje daj izmjeri to - govorio je Bjelica smatrajući da je živi zid kod Oršićeva slobodnjaka bio predaleko.

Dujeee, Dujeeee, čulo se stalno, s jedne i druge klupe, po imenu su ga zazivali i igrači, kao da im je dobar prijatelj, kolega s kojim će nakon utakmice otići na pivo. Zaoštrilo se malo pred kraj prvog dijela, Strukan je uz aut-liniju ušao u raspravu s Bjelicom pa je igra stala, reagirao je Petković:

- Ajde Duje, idemo igrati!

Zoran Mamić na kraju prvog poluvremena, prije odlaska u svlačionicu, došao je do Strukana i pomoćnika, nešto im objašnjavao. A Bjelicu je u nastavku osim Strukana najviše ljutio Ndockyt, jednom je na njega baš jako zagalamio.

S Osijekove klupe glasne je upute igračima davao i Nino Bule koji bio 'u niskom startu, a kod Osijekovih golova više su skakali ostali članovi stožera i igrači nego sam Nenad Bjelica. Kad je Pilj zabio, stisnuo je samo šaku, ne padajući u euforiju, nije se 'izgubio' niti nakon Žaperova pogotka, a ni na kraju susreta nije pao u trans. Pričekao je kod klupe Zorana Mamića, stisnuli su ruke jedan drugome, Mamić mu je čestitao, da netko ne zna što je sve njihov odnos prošao zadnjih mjeseci ne bi tome ni pridao nikakav značaj. Sasvim korektan, sportski odnos, dvoboj u kojemu je Bjelica pobijedio i zaslužio čestitke 'ljutog' suparnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 11:07