Ronald Gorsic / CROPIX
PONOVNO U HNL-u

BIVŠI NAPADAČ DINAMA SE U HLADNOM OZRAČJU RASTAO S KLUBOM I VRATIO U ZAGREB Sve je prijavio FIFA-i: 'Naravno da se nismo rastali kao prijatelji...'

MARIO BUDIMIR Iskusni napadač pojačao je ovoga ljeta Lokomotivu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. srpanj 2019. 12:19

Nakon polugodišnjeg izbivanja i “izleta” u iranski Persepolis, iskusni 33-godišnji napadač Mario Budimir vratio se u Prvu HNL. Otišao je zimus iz Dinama, a njegov menadžer Siniša Šošo o povratku na hrvatske travnjake sve je dogovorio s direktorom Lokomotive Božidarom Šikićem i u novoj ćemo sezoni Budimira vidjeti kao prvog napadača kluba s Kajzerice. Iako se Lokosima, po prvotnom planu, trebao priključiti na pripremama u Nizozemskoj, ipak će ostati u Zagrebu i samostalno trenirati...

- Nisam još spreman za utakmice, pa smo odlučili kako je bolje da ostanem i pričekam povratak momčadi u Zagreb. Treniram sa stručnjakom za kondicijsku pripremu, Perom Kuterovcem i vjerujem da ću suigrače dočekati u dobrom tjelesnom stanju. Pauzirao sam 20-ak dana, sanirao sam neke lakše ozljede i sad odrađujem temeljne pripreme - kaže Budimir, koji je iz Persepolisa došao kao slobodan igrač.

Instagram

FIFA će sve riješiti

Iako je s najpopularnijim iranskim klubom osvojio dvostruku krunu, rastali su se u hladnome ozračju. Persepolis je, naime, treneru Branku Ivankoviću i većini igrača ostao dužan novac, nisu Iranci ispunili svoje ugovorne obveze i Budimir je sve prijavio FIFA-i i sad čeka rasplet...

- Naravno da se nismo rastali kao prijatelji, pa nisu mi isplatili ni jednu plaću! No, sve će to FIFA riješiti, samo moram biti strpljiv i pričekati na svoj zarađeni novac, bez kojeg sigurno neću ostati.

Jeste li motivirani za povratak u Prvu HNL?

- Jesam! Profesionalac sam, nema razlike gdje igram, u Dinamu, Lokomotivi, ili nekom drugom klubu. Najvažnije mi je da sam zdrav, želim igrati još sezonu-dvije, pa svaki trening i svaku utakmicu shvaćam kao novo dokazivanje. U Lokomotivi će biti kudikamo manje pritiska i očekivanja nego što je bilo u Dinamu. Bilo mi je sjajno u Maksimiru, Plavi su lani napravili vrhunski rezultat i sretan sam što sam bio dio te momčadi i što sam osjetio ozračje unutar i oko velikoga kluba kakav je Dinamo! Sad su, eto, druge okolnosti, ovo je nova, sasvim drukčija sredina, ali treba dignuti glavu gore i ići prema naprijed.

Zagreb, 311018. 
Igraliste Zelina.
Osmina finala nogometnog kupa Hrvatske: NK Zelina - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Mario Budimir.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Očekuju se golovi

Od vas na Kajzerici mnogo očekuju, nadaju se da ćete riješiti problem realizacije, ali istodobno i pomoći u razvoju mladih i nadarenih igrača?

- Od napadača se, jasno je, očekuju golovi, to je sastavni dio moga posla! Vjerujem da ću opravdati ta očekivanja, pokušat ću biti što bolji, naravno da ću iskustvom i savjetima pomoći mlađim suigračima. Poznajem ovu momčad Lokosa, vjerujem da ću se dobro uklopiti, veseli me što je trener Goran Tomić iskazao zadovoljstvo mojim dolaskom.

Karijera vam je prepuna iznenađenja. Prije tri prekinuli ste s igranjem, pa ste se onda aktivirali u Rudešu, potom senzacionalno zablistali u Dinamu i realizirali novi inozemni transfer, sad ste opet u Prvoj HNL. Razmišljate li o još jednom odlasku van?

Nemoguće planiranje

- Vidite i sami po dosadašnjem tijeku moje karijere da mi je apsolutno nemoguće bilo kakvo planiranje budućnosti! Kad sam se vratio s Cipra, mislio sam da je gotovo s mojim igranjem nogometa, nisam mogao ni zamisliti da ću godinu kasnije igrati u Dinamu! Ništa me više, dakle, u karijeri ne može iznenaditi, isto tako ništa ni ne želim planirati, tko zna što život donosi u novom danu....

Još niste, recimo, igrali za hrvatsku reprezentaciju?

- Ha-ha... Da, baš tako! Ma tko zna što mi se još može dogoditi... Ponavljam, nek’ me zdravlje posluži da odigram još sezonu-dvije i bit će dobro. Želim igrati nogomet sve dok će me to činiti zadovoljnim i radosnim, sve dok ću uživati u zabijanju golova, to je najvažnije. A kad osjetim zasićenje, odmah ću prestati, kao što sam i učinio prije tri godine - kaže Budimir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:00