Ivan Rakitić i José Luis Mendilibar

 JONATHAN MOSCROP/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/zuma Press/profimedia
KRUH SA SEDAM KORA

Rakitićev trener ni nakon osvajanja Europske lige siguran? ‘Bit ću jako sretan i ako mi ne ponude ugovor‘

‘Pa, čini se da smo osvojili Europsku ligu, je li tako? Još uvijek ne znam vjerujem li da se to dogodilo‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. lipanj 2023. 21:50

Početak Sevilline sezone bio je kao iz noćne more. Zona ispadanja, smjena trenera Julena Lopeteguija, pa neuspješna šok-terapija s Jorgeom Sampaolijem...

A onda je klupu Andalužana preuzeo José Luis Mendilibar. Osigurao je 62-godišnji stručnjak opstanak i osvojio Europsku ligu, osigurao plasman u Ligu prvaka...

Priča kao iz bajke, ili kako bi Ivan Rakitić rekao, za Hollywood.

- Dobili smo medalje, dotaknuli smo ih, dali su nam trofej... Pa, čini se da smo osvojili Europsku ligu, je li tako? Još uvijek ne znam vjerujem li da se to dogodilo. Na odmoru ću razmišljati o tome što smo napravili – izjavio je Mendilibar nakon drame na Puskas Areni u Budimpešti.

image

José Luis Mendilibar

ATTILA KISBENEDEK Afp

Ovaj 62-godišnji Bask stigao je u Sevillu 21. ožujka te je u 16 utakmica u La Ligi i Europskoj ligi ostvario devet pobjeda, pet remija i samo dva poraza. S obzirom na to da je ugovor potpisao samo do kraja sezone, logično je nakon ovog sjajnog uspjeha očekivati i nastavak suradnje.

- Osjećam se jako ugodno. S dečkima je bilo divno, jer su brzo shvatili što od njih tražim, i dali su mi sve. Bili smo jako bliski i sve je jako dobro završilo. Bilo bi sjajno da nastavim. Možda mi ponude produljenje, i bit ću jako sretan ako se to dogodi. A i ako mi ne ponude. Posao je sad gotov. Može biti da će mi ponuditi produljenje. No, sad ćemo uživati u ovome, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Uživao sam u Sevilli i mislim da ćemo razgovarati – skromno će Mendilibar u mikrofon Movistara.

Linker
10. svibanj 2024 20:52