Navijači Marseillea ne smiju u Lisabon

 MATTHIEU MIRVILLE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matthieu Mirville/zuma Press/profimedia
STRAH OD NEREDA

Odluka zbog koje su svi dobili totalni slom živaca: Zabranili dolazak navijačima, a onda je stigao odgovor

Prvo su francuske vlasti zabranile dolazak navijača Benfice da bi Portugalci odgovorili zabranom Marseilleovim tifosima
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2024. 09:55

Četvrtfinale Europske lige spojilo je Benficu i Marseille, a uoči prve utakmice koja se igra u Lisabonu u četvrtak, rastu napetosti između dva kluba. Naime, proteklih dana odlučeno je da neće biti gostujućih navijača na tribinama.

Sve je počelo kada su francuske vlasti odlučile zabraniti dolazak navijačima Benfice na uzvratnu utakmicu. Portugalski klub je odmah uzvratio istom mjerom.

‘Duboko smo razočarani odlukom francuskih vlasti koja dovodi u pitanje duh europskih natjecanja zabranjujući prisustvo navijača koji su esencija nogometa‘, napisali su iz Benfice, ali su u isto vrijeme i oni odlučili dovesti u pitanje isti taj duh.

‘Odmah nakon ove odluke iz Francuske kontaktirali smo portugalsku policiju koja nas je u svjetlu te odluke upozorila da je utakmica u četvrtak također utakmica visokog rizika ako budu prisutni navijači Marseillea.‘

Zbog toga su iz Benfice odlučili da će poništiti sve ulaznice koje su za četvrtak kupili navijači Marseillea te da će ostale ulaznice prodavati isključivo članovima Benfice. Isto tako su preporučili francuskim navijačima da uopće ne putuju u Lisabon. Valjda ni to nije u skladu s duhom europskih natjecanja.

Linker
16. travanj 2024 14:17