Eintracht je novi osvajač Europske lige

 JORGE GUERRERO Afp
POBJEDA KOJA MIJENJA SVE

Moglo je sve biti totalno drugačije, evo što sada slijedi za Rijeku i Hajduk nakon što je Eintracht ​uzeo EL

Da su Europsku ligu osvojili Rangersi, Hrvatska bi mogla imati predstavnika u tom natjecanju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2022. 07:37

Eintracht je u finalu Europske lige pobijedio Rangerse nakon jedanaesteraca. Kako nakon 120 minuta nije bilo pobjednika, njemački je sastav slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 5:4. Škoti su poveli u 57. minuti preko Ariba, a 12 minuta kasnije Borre je zabio za 1:1 i osigurao Eintrachtu ostanak u igri.

Kako je izgledala drama u Sevilli pogledajte OVDJE.

Nijemci su pogodili sve u seriji, a tragičar za Rangerse je bio Aaron Ramsey koji je promašio u četvrtoj seriji. Pobjeda njemačkog sastava je utjecala i na hrvatske predstavnike, točnije na Rijeku i Hajduk koji idućeg četvrtka igraju finale Hrvatskog kupa.

Da su slavili Rangersi, postojala je opcija da pobjednik Kupa krene u kvalifikacije za Europsku ligu, ali ovako će definitivno u kvalifikacije za Konferencijsku ligu i to od 3. pretkola. Ako Rijeka osvoji Kup, u 3. će pretkolu Konferencijske lige sigurno biti nositelj jer ima koeficijent 15.000, dok bi Hajduk, čiji je koeficijent 8.000 ipak trebao imati dosta sreće da bude nositelj i ovisi o drugim rezultatima.

Tako će Hrvatska imati četiri predstavnika u Europi. Prvak Dinamo se bori za ulazak u Ligu prvaka, a ostala dva predstavnika iz lige kreću u kvalifikacije za Konferencijsku ligu u 2. pretkolu tog natjecanja gdje su sigurno nositelji. Prve utakmice 3. pretkola u koje ide pobjednik Kupa se igraju 4. kolovoza dok je uzvrat tjedan dana kasnije.

Drugo je pretkolo na rasporedu 21. srpnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Tko će igrati s kim bit će odlučeno 15. lipnja za drugo pretkolo, a za treće 18. srpnja kada su na rasporedu ždrjebovi.

Linker
26. travanj 2024 00:50