Trener Rapida Dietmar Kuehbauer
 FLORIAN SCHROETTER Afp
KAKAV KIKS

Kapetan Dinamovog protivnika kipti od bijesa: ‘Imali smo vodstvo, igrača više, a bili smo toliko glupi‘

Novi remi Rapida razljutio je i trenera i igrače, ovo je najlošiji ulazak u sezonu u povijesti kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. listopad 2021. 20:35

I Rapid je remizirao u domaćem prvenstvu uoči utakmice s Dinamom, no, okus u ustima bečkih nogometaša i trenera puno je manje ugodan nego 'pod jezikom' maksimirskih Modrih. Naime, Rapid je odigrao 1:1 kod Austrije Klagenfurt, nakon što je vodio 1:0 i od 21. minute imao igrača više. Imali su Bečani prilika i zicera, mogli ranije zatvoriti utakmicu, no, kako to obično biva, kad ne zabiješ - primiš.

Kanađanin Gloire Amanda zabio je u 87. minuti, nepunu minutu nakon ulaska s klupe i donio bod domaćinima. I ljutnju, razočaranje 'rapidlerima'. Austrijski mediji opisali su taj remi kao 'Rapidovo samoubojstvo', momčad Dietmara Kühbauera sama je sebi zagorčala život i bacila se u 'bed'.


- Zaista mi je teško prihvatiti ovaj rezultat. Bolje da ne pričam puno, mogao bih svašta izgovoriti - rekao je ljutito nakon utakmice Maximilian Hoffman, Rapidov kapetan i nastavio:


- Imali smo vodstvo, igrača više, doista, nije moglo biti bolje. Ali bili smo toliko glupi da izgubimo bodove, umjesto da zabijemo još koji gol i pobijedimo. Trenutno smo očito u situaciji da ne možemo utakmicu privesti kraju kako treba, sami smo krivi za ovakav ishod i to trebamo priznati.


Rapid je zaglavio u sredini ljestvice, ima samo 12 bodova u 11 kola, što je najslabiji ligaški start uglednog bečkog kluba u povijesti Bundeslige. Još nijednom ove sezone Rapid nije spojio dvije pobjede.
- Sad se stvarno moramo pokrenuti, inače će biti teško - kaže Hoffman.


A ljutit je i nezadovoljan bio Dietmar Kühbauer, koji je u jednoj rečenici najbolje opisao stanje u momčadi.
- Jednostavno, nismo dovoljno pohlepni za pobjedom, da je uzmemo kad moramo. Dečki su igrali dobro, stvarali prilike, ali to nije dovoljno, za pobjede treba zabijati golove. Mi smo već 10 bodova ove sezone izgubili nakon što smo poveli. To je ipak previše, to je velika šteta - rekao je Rapidov trener.


Inače, Rapid je zabio za 2:0, ali je gol poništen zbog prekršaja u ranijoj fazi te akcije. Recimo, nešto kao Oršićev gol na Rujevici.
- Takva su pravila, što možemo. Imali smo dovoljno prilika za 2:0 i 3:0, ali nismo zabili i time se moramo pozabaviti - jasan je Kühbauer.


Nisu to sve loše vijesti za Kühbauera, jer, za utakmicu s Dinamom ostao je bez Slovenca Dejana Petrovića. Standardni veznjak ozlijedio se i morao je napustiti utakmicu u 38. minuti, u pitanju je, navodno, teža ozljeda koljena i on će izbivati dulje razdoblje.
Naravno, sve to što se događa u 'zelenom' dijelu Beča ne treba zavarati Dinamo, ovog puta su Austrijanci promašivali, ali svi očekuju da će im se negdje 'otvoriti'. Valjda ne baš protiv hrvatskog prvaka.

Linker
26. travanj 2024 00:57